Μεσσηνία off road

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Στην κορυφή του Ταϋγέτου αυτό το Σαββατοκύριακο

ΣΤΑ 2.407μ. ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ

Πρόγραμμα Ορειβατικού Καλαμάτας για τον μήνα Ιούνιο

Μετά τη διάσχιση του Φαραγγιού του Νέδοντα, στις 3 Ιουνίου, και τις εργασίες συντήρησης στο “καταφύγιο Ανάγκης” στο Δάσος της Βασιλικής, ακολουθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου ο Ταΰγετος με ανάβαση από τη Βασιλική στην κορυφή του Προφήτη Ηλία (2407μ) με σκοπό τη συντήρηση της εκκλησίας Προφήτη Ηλία και γύρω χώρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ορειβατικού Καλαμάτας, “Μετά τις ζημιές του 2015 και την κατάρρευση του ανατολικού τοίχου της εκκλησίας, έχουμε πλέον –σε συνεργασία με τους κατοίκους των Τσερίων (οικογένεια Ταβουλαρέα)- καθιερώσει κάθε χρόνο τον Ιούνιο, να ανεβαίνουμε στην κορυφή και να αποκαθιστούμε όποιες φθορές έχουν προκληθεί λόγω των ακραίων συνθηκών που επικρατούν στο ψηλότερο σημείο της Πελοποννήσου.

Ο Ταΰγετος αποτελεί σημείο αναφοράς για το σύλλογό μας και η κορυφή του το έμβλημά μας. Το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία είναι ένα τοπόσημο άμεσα συνδεδεμένο με τον Ταΰγετο και δεν μπορούμε να φανταστούμε το βουνό χωρίς αυτό. Για τους λόγους αυτούς θεωρούμε τη συγκεκριμένη ανάβαση ως την ελάχιστη υποχρέωσή μας απέναντι στο βουνό και μία από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες στο πρόγραμμά μας.

Καλούμε λοιπόν, μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας, αλλά και όλους όσους δραστηριοποιούνται στο βουνό, το Σάββατο 16/6/2018 το μεσημέρι στις 14:00 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου στο Ανατολικό κέντρο για να ξεκινήσουμε για το δάσος της Βασιλικής, από όπου και θα γίνει η ανάβαση στην κορυφή.
Παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 21:00μ.μ., τηλ.: 27210 97733 & στο 6976830694)”.

ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 – ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η καθιερωμένη ετήσια εξόρμηση στο βουνό των Θεών. Θα πραγματοποιηθούν δύο διαφορετικές αναβάσεις, σύμφωνα με τη δυναμικότητα της κάθε ομάδας. Η μεταφορά από Καλαμάτα στο Λιτόχωρο θα γίνει με πούλμαν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία του Συλλόγου κάθε βράδυ μετά τις 21:00 μμ και στο τηλέφωνο 27210 97733.

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας: Στην κορυφή του Ταϋγέτου αυτό το Σαββατοκύριακο
To Top