MESSINIA PLUS

ΟΑΚ Μεσσηνίας: Πώς αντιμετώπισε τη φωτιά που απειλούσε τον Αετό και ανέκοψε το μέτωπο υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής

Η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Σάββατο 26/07 όπου η Μεσσηνία είχε την πρώτη κατηγορία 5 ( κατάσταση συναγερμού ) για την εκδήλωση και εξάπλωση Πυρκαγιάς, η εθελοντική μας ομάδα προς ενίσχυσή του Μηχανισμού Δασοπυρόσβεσης έθεσε στην διάθεση της ΔΙΠΥΝ Μεσσηνίας:
- 5 Πυροσβεστικά οχήματα - 15 πιστοποιημένους εθελοντές Πολιτικής Προστασίας

Τα ανωτέρω οχήματα με τα πληρώματα τους και υπό τις οδηγίες της Π.Υ. Καλαμάτας έλαβαν καίριες θέσεις περιπολίας. Ύστερα από την έναρξη της μεγάλης Πυρκαγιάς η οποία ξεκίνησε από την Πολυθέα του Δήμου Τριφυλίας, και περί ώρα 20:30, τα 2 από τα 5 Πυροσβεστικά κλήθηκαν από την Π.Υ Καλαμάτας να μεταβούν στο χωριό ΑΕΤΟΣ όπου η Πυρκαγιά το απειλούσε. Υπό τις οδηγίες αξιωματικών του Π.Σ. (ΔΙΠΥΝ Μεσσηνίας Γεωργακόπουλος Κ. , Δκτης Καλαμάτας Παπανικολάου Π. ) στήθηκε μεγάλη επιχείρηση τόσο με ερπυστριοφόρο όχημα της Περιφερειακής Εν. Μεσσηνίας όσο και με το Δασικό Πυροσβεστικό της Ομάδας μας έτσι ώστε το μέτωπο που κατέβαινε στο Χωριό Αετός να αποκοπεί όπως άλλωστε και έγινε. - Στο σημείο συνέδραμε και 1 όχημα της ΕΟΔ Μεσσηνίας με 2 Εθελοντές.

Ευχαριστούμε τα στελέχη της Π.Υ. Καλαμάτας για την άριστη συνεργασία και καθοδήγηση.
Θερμά συγχαρητήρια στους 6 εθελοντές της Ομάδας μας όπου για άλλη μια φορά δεν σκέφτηκαν τίποτε άλλο παρά την παροχή των υπηρεσιών τους προς όφελος της κοινωνίας και την στήριξη του Πυροσβεστικού Σώματος.

To Top