Μεσσηνία off road

Νυχτερινή ανάβαση με πανσέληνο στον Ταΰγετο στις 25-26 Αυγούστου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας το διήμερο 25-26 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του νυχτερινή ανάβαση με Πανσέληνο στον Προφήτη Ηλία του Ταϋγέτου από το δάσος της Βασιλικής.

Με οδηγό το φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι εικόνες που θα αντικρύσουμε θα είναι μαγικές, καθώς το ορεινό τοπίο συνδυάζεται αρμονικά με το ολόγιομο φεγγάρι που καθρεφτίζεται μέσα στα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου.
Με το ξημέρωμα, όλοι θα μετακινηθούμε προς τα δυτικά για να απολαύσουμε στα αχνά χρώματα της αυγής το περίφημο «φαινόμενο της πυραμίδας». Ελάχιστα λεπτά πριν ανατείλει ο Ήλιος και όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, σχηματίζεται μέσα στον Μεσσηνιακό Κόλπο, στον ορίζοντα της δυτικής Μεσσηνίας, η τέλεια ισόπλευρη τριγωνική σκιά της πυραμιδοειδούς κορυφής του Ταϋγέτου.

Βαθμός Δυσκολίας: 2+ (ακατάλληλη για αρχάριους, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και τεχνικές ικανότητες).
Ώρες Πορείας: 5-6
Ώρα αναχώρησης από το Σύλλογο στις 3:00μ.μ. το Σάββατο 25/8/2018 και επιστροφή την Κυριακή το απόγευμα/βράδυ.

Σημειώσεις συμμετοχής

1) Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες, κατόπιν έγκρισης του Αρχηγού της ανάβασης, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30μ.μ., στο τηλέφωνο 27210-97733.
2) Δηλώσεις συμμετοχών: έως 24/8/2018.
3) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
4) Ενδέχεται, αν συμπληρωθεί ο αριθμός των θέσεων, οι συμμετοχές να κλείσουν πολύ νωρίτερα από την ανακοινωμένη καταληκτική ημερομηνία (24/8/2018).
5) Γίνονται δεκτές συμμετοχές την τελευταία στιγμή εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
6) Παρακαλούμε θερμά να μας ενημερώνετε εγκαίρως αν θέλετε να ακυρώσετε την συμμετοχή σας.

Αρχηγός Ορειβατικής Ομάδας : Γιαννακόπουλος Ηλίας ( τηλ. : 6995253557, μετά τις 21:00μμ.)
Εξοπλισμός : Καλό ζευγάρι παπούτσια για περπάτημα (πεζοπορικό/ορειβατικό), μακρύ παντελόνι (προαιρετικό) και άνετο για την πεζοπορία, υπνόσακο, σκηνή, σακίδιο, μπατόν (προαιρετικά), φακός κεφαλής (με εφεδρικές μπαταρίες), νερό, γυαλιά ηλίου, αντιηλιακό, καπέλο για τον ήλιο, fleece, αντιανεμικό μπουφάν, σκούφο, γάντια.

Νυχτερινή ανάβαση με πανσέληνο στον Ταΰγετο στις 25-26 Αυγούστου
To Top