MESSINIA PLUS

Μεσσήνη: Μνημόσυνο στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης, Νικολάου Χιώτη

Ο Δήμος Μεσσήνης τέλεσε σήμερα Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, ιερατικό μνημόσυνο στην μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της πόλης της Μεσσήνης Νικολάου Αθ. Χιώτη και της συζύγου του Μαρίας, κατά τον εορτασμού του Αγίου Νικολάου του Νέου, στον Ιερό Ναό στην ομώνυμη παραλία Μεσσήνης, παρουσία εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, φορέων και δημοτών.

 

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, εξήρε την προσωπικότητα του Ν. Χιώτη λέγοντας ότι ήταν άνθρωπος της προσφοράς και της αλληλεγγύης και όλη την περιουσία του, τη δώρισε στον Δήμο Μεσσήνης με σκοπό την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη. Πρόσθεσε ότι ο Ν. Χιώτης μέσα από την γενναιόδωρη διάθεσή του συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη στην τοπική μας κοινωνία και να περνάει το μήνυμα της αλληλοβοήθειας προς τον συνάνθρωπο.

Η κληρονομιά του ευεργέτη της Μεσσήνης αποτελεί όπως είπε ο Δήμαρχος τον βασικό βραχίονα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου καθώς ενισχύονται ουσιαστικά οι κοινωνικές δομές του και διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να αξιοποιεί με αντικειμενικότητα και διαφάνεια την κληρονομιά του προς όφελος όλων των δημοτών.
Μετά το πέρας του μνημοσύνου πραγματοποιήθηκε δωρεάν λαχειοφόρος με δώρα αγορασμένα από τους εμπόρους της Μεσσήνης για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, όπως ήταν επιθυμία του διαθέτη.

To Top