ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Μαύρισε” η θάλασσα στη Μαρίνα Καλαμάτας: Ξύλα και φερτά υλικά από τον Ταΰγετο ξέβρασε ο Νέδοντας

Αποκαρδιωτικές εικόνες σήμερα στη Μαρίνα Καλαμάτας

Κορμοί δέντρων και τόνους φερτών υλικών και λάσπης ξέβρασε ο Νέδοντας τη νύχτα, από τον Ταΰγετο, τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα και  λόγω του νοτιοδυτικού ανέμου παρασύρθηκαν προς τη Μαρίνα Καλαμάτας. Οι ιδιοκτήτες των ιστιοπλοϊκών έμειναν σήμερα εμβρόντητοι από το θέαμα, των δεκάδων κορμών που επέπλεαν ανάμεσα στα σκάφη τους. 

Μεγάλοι κορμοί βρίσκονται ανάμεσα στα σκάφη!

Από τη Διεύθυνση της Μαρίνας καταβάλλονται προσπάθειες να συλλεγούν οι κορμοί και να καθαριστεί η θαλάσσια περιοχή, εργασίες όμως που εκτιμάται ότι θα πάρουν αρκετές μέρες. Όπως μας ενημέρωσε ο manager της Μαρίνας Παναγιώτης Μπούνας, είχαν να δουν κάτι τέτοιο από τις πυρκαγιές του 2007, οπότε τότε είχε κατεβάσει καμένους κορμούς ο Νέδοντας.

Ήδη έγινε μια προσπάθεια να απομακρυνθούν τα ξύλινα κουφάρια από το νερό αλλά θα χρειαστούν αρκετές ημέρες για να καθαρίσει η θάλασσα από τα φερτά υλικά.

Οι κορμοί των δέντρων φαίνεται πως έχουν κοπεί κάπου στην περιοχή του Ταϋγέτου, και με τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών κατέληξαν να παρασυρθούν απο τα νερά του  Νέδοντα και να φτάσουν ως την Καλαμάτα. Λόγω και της θαλασσοταραχής κάλυψαν ακόμα και την προκυμαία της Μαρίνας, δίνοντας σήμερα την εικόνα μιας πλημμυρισμένης περιοχής με λάσπες και κομμάτια από κορμούς δέντρων να επιπλέουν. 

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top