ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Mάκαρης: Αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο που δίνει τερατώδεις πλειοψηφίες στην παράταξη του Δημάρχου

“Λάθος” χαρακτήρισε ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες”, Μανώλης Μάκαρης τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον “Κλεισθένη”πριν καν λειτουργήσει η απλή αναλογική. Χαρακτήρισε “αντιδημοκρατικό” το σχετικό νομοσχέδιο, που όπως είπε δεν προάγει τις ειλικρινείς και ισότιμες συνεργασίες, αλλά αποκτά “τερατώδεις” πλειοψηφίες η παράταξη του Δημάρχου, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι “γυρίζει πίσω την Αυτοδιοίκηση”.

Δήλωσε ότι θα φέρει ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, “προκειμένου να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις για τις αλλαγές στον “Κλεισθένη” και όχι να κρύβονται“, όπως είπε χαρακτηριστικά. “Δεν εξασφαλίζεται έτσι η κυβερνησιμότητα των Δήμων”, είπε, και χαρακτήρισε τη ρύθμιση χειρότερη από την ισχύουσα μέχρι τώρα.

“Το νομοσχέδιο προωθεί τις συμπράξεις των παρατάξεων χωρίς όμως δυνατότητα ανάκλησης” τόνισε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι αυτό είναι πολύ αντιδημοκρατικό. Η παράταξή του δήλωσε πως επιδιώκει τις συνεργασίες σε ισότιμη βάση με αμοιβαία αναγνώριση του καθενός, ωστόσο με τις αλλαγές που έρχονται το τοπίο αλλάζει . “Θέλουμε τις συνεργασίες αλλά όχι με αυτούς τους όρους” είπε χαρακτηριστικά.

Καυτηρίασε και τη σύντομη διαδικασία λέγοντας “μας εντυπωσίασαν οι fast track διαδικασίες.  Χρειάστηκαν μόλις 3 ημέρες για το νομοσχέδιο, όταν για τον “Κλεισθένη” έγινε σε βάθος διαβούλευση σε όλα τα επίπεδα”

“ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΛΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΟΥΤΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΑΤΖΕΤ ΟΠΩΣ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ”

“ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ;”

“ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ 5G”

“YΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ”

To Top