ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόρινθος: Κατασχέθηκαν 46,71 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο – Συνελήφθησαν 23 μέλη του πληρώματος

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση 46,71 κιλών κοκαΐνης από φορτηγό πλοίο στην Κόρινθο προχώρησαν χθες το απόγευμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Οι αρχές προχώρησαν επίσης και σε 23 συλλήψεις μελών του πληρώματός.
Το πλοίο είχε αναχωρήσει από λιμάνι της Βραζιλίας και επρόκειτο να καταπλεύσει σε παράκτια εγκατάσταση στην περιοχή Καλαμάκι Ισθμίων.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την 26/04/2021 το πλοίο ονόματι ''SKYROS'' σημαίας νήσων Μάρσαλ αγκυροβόλησε σε θαλάσσια περιοχή Ισθμίων, όπου πραγματοποιήθηκε έλεγχος υφάλων από κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού.
Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε και εν συνεχεία ανασύρθηκε από τα ύφαλα του πλοίου και εντός του χώρου των οχετών αναρρόφησης, ένας σάκος εντός του οποίου υπήρχαν 38 πλαστικές συσκευασίες με κοκαΐνη, όπως ανέφεραν οι αρχές.

Ακολούθησε περαιτέρω έρευνα σε εσωτερικούς χώρους του πλοίου από κλιμάκιο στελεχών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου, συνοδεία αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και του λιμεναρχείου Ναυπλίου αντίστοιχα, καθώς και στελεχών των Γραφείων Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Κορίνθου και Ναυπλίου, χωρίς ευρήματα.
Σε ερευνητικό και ελεγκτικό επίπεδο, συνεργάστηκαν η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Δ.Α.Α./Υ.Δ.Ν.) και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής.
Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Σανταρέμ της Βραζιλίας, με προορισμό λιμενική εγκατάσταση στα Ίσθμια φορτωμένο με 22.500 τόνους σογιόσπορο.
Από το το Β' Λιμενικό Τμήμα Ίσθμιας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ οι ποσότητες που κατασχέθηκαν θα αποσταλούν στη Χημική Υπηρεσία Κορίνθου.

Κόρινθος: Κατασχέθηκαν 46,71 κιλά κοκαΐνης σε πλοίο – Συνελήφθησαν 23 μέλη του πληρώματος
To Top