Το δικό μου Σχολείο

Κερδίζει τις εντυπώσεις το εκπληκτικό stop motion animation από τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του stop motion animation  workshop τού επί χρόνια συνεργάτη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου Thomas Künstler 

Ένα εκπληκτικό stop motion animation ετοίμασαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων, με την καθοδήγηση του πρωτοπόρου κινηματογραφιστή Thomas Künstler, το οποίο και προβλήθηκε στην τελετή λήξης του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που διεξήχθη το προηγούμενο διάστημα στην Καλαμάτα.

Η ταινία animation “ΚΟALITION” έχει θέμα τις πυρκαγιές στην Αυστραλία, και τα ζώα που αναλαμβάνουν χρέη πυροσβέστη και στο τέλος τιμωρούν τον εμπρηστή του δάσους τους. Mε πρωταγωνιστές τα κοάλα, που οργανώνουν όμως όλα τα ζώα,  και με έναν ελέφαντα-πυροσβέστη, σε αυτό τον ιδιαίτερο συνασπισμό δυνάμεων, όπως είναι και ο τίτλος της ταινίας. Τα ζώα αναλαμβάνουν  δράση και σώζουν τον κόσμο τους που καταστρέφεται από ασυνείδητους.

Οι χαρακτηριστικές φιγούρες από πλαστελίνη που έφτιαξαν τα παιδιά, “ζωντανεύουν” κινηματογραφικά, και υπό τους ήχους του “η ώρα του αποχαιρετισμού” του Μάνου Χατζιδάκη, διαδραματίζεται και η μικρή ιστορία που σκέφτηκαν και υλοποίησαν τα παιδιά της Γ’ τάξης του Δημοτικού Λεΐκων.

Ένα πραγματικά χαρούμενο βίντεο animation, παρά το δύσκολο θέμα που πραγματεύεται, μέσα από το βλέμμα των μικρών παιδιών που βλέπουν αισιόδοξα πάντα το μέλλον, περνούν τα μηνύματά τους για προστασία του περιβάλλοντος, και κυρίως επιθυμούν έναν δίκαιο κόσμο.

Μαίρη Περδικέα

Διαβάστε και αυτό:

Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων: Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους animation-βίντεο με τις οδηγίες του κινηματογραφιστή Thomas Künstler

To Top