Αθλητισμός

Καλαμάτα 80: Δίπλα στα παιδιά με αυτισμό πριν την μεγάλη μάχη με Μίλωνα

Η κορυφαία αγωνιστική δοκιμασία έρχεται το Σάββατο για την ομάδα βόλεϊ της Καλαμάτα ‘80 καθώς θα φιλοξενήσει στο κλειστό της Παραλίας τον αήττητο Μίλωνα να στόχο να τον υποχρεώσει στην πρώτη του απώλεια και διατηρήσει άπαρτο το “κάστρο” της Παραλίας.

Ιεραρχικά ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι “λύκοι”, κορυφαία εκδήλωση των προσεχών ημερών αποτελεί η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 20/12 (16:00) στο «Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό» (Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.) στην Καλαμάτα για να συμμετέχουν στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή των παιδιών

Η ανακοίνωση της Καλαμάτα ‘80, αναφέρει σχετικά:

Η 10η αγωνιστική πλησιάζει και η ομάδα μας ετοιμάζεται πυρετωδώς να υποδεχθεί την πρωτοπόρο και αήττητη μέχρι στιγμής ομάδα του Μίλωνα. Οι Νεοσμυρνιώτες έρχονται στην Καλαμάτα με σκοπό να αποδείξουν ότι δικαίως θεωρούνται φέτος το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο στην Α1 Εθνική Κατηγορία, καθώς διαθέτουν ένα πλήρες ρόστερ.

Οι αθλητές μας όμως και το προπονητικό μας επιτελείο σκοπεύουν να τα δώσουν όλα για να διατηρηθεί το αήττητο που έχουμε μέσα στην έδρα μας, το Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας. Καλούμε λοιπόν όλο τον φίλαθλο κόσμο να μας στηρίξει με την παρουσία του και να μας δώσει την απαιτούμενη ώθηση για να καταφέρουμε την υπέρβαση και να φύγουμε από το γήπεδο ξανά νικητές! Ραντεβού στις 18:30 του Σαββάτου λοιπόν στο Κλειστό!!

Το σημαντικότερο γεγονός όμως αυτής της εβδομάδας δεν είναι ο αγώνας μας εναντίον των πρωτοπόρων. Η ομάδα μας δηλώνει παρούσα όχι μόνο αθλητικά κάθε Σάββατο, αλλά προσπαθεί να αφήσει και κοινωνικό αποτύπωμα καθημερινά μέσα από τις διαφορές συνεργασίες που έχει αναπτύξει.

Μια από αυτές, όπως είχε προαναγγελθεί, «Σύλλογου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας». Ο «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας», είναι ένας φορέας που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα, από το 2007, προσπαθώντας να ενημερώσει για το τι είναι ο Αυτισμός και να αναδείξει θέματα που αφορούν τα άτομα με αυτισμό προσπαθώντας να τα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Για το λόγο αυτό, έχει δημιουργήσει το «Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό» (Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.) στην Καλαμάτα, στο οποίο δέχονται δωρεάν θεραπευτική παρέμβαση, πάνω από τριάντα παιδιά και έφηβοι από τη Μεσσηνία, που είναι στο φάσμα του Αυτισμού.

Στόχος του Συλλόγου είναι η διεύρυνση των δομών, υποστηρίζοντας όλα τα άτομα με αυτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας και λειτουργικότητας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας οι αθλητές της ομάδας μας θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 20/12 και ώρα 16:00 επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας για να συμμετέχουν στην Χριστουγενιάτικη Γιορτή των παιδιών, θα μιλήσουν με τα παιδιά για το αγαπημένο τους άθλημα και θα μοιράσουν αναμνηστικά δώρα!”

 

Καλαμάτα 80: Δίπλα στα παιδιά με αυτισμό πριν την μεγάλη μάχη με Μίλωνα
To Top