Τον Δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο επισκέφτηκαν σήμερα, Τρίτη 8 Ιουλίου 2025, εκπρόσωποι της Ιταλικής λέσχης μοτοσικλετιστών AOTR από την Pescara, συνοδευόμενοι από τους εκπροσώπους της μεσσηνιακής λέσχης “Λε.Μο.Με. .- Μοτοανεξάρτητοι” Δημήτρη Τζανετάκο και Βαγγέλη Πάνια.
Στη συνάντηση συμμετείχε και η υπεύθυνη του Γραφείου Ομογένειας, Μαργαρίτα Πολυδούρη. Η αντιπροσωπεία των Ιταλών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Λέσχης Stefano Scagliarini μετέφεραν και παρέδωσαν δώρα από την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού της Πεσκάρα, Patricia Martelli, στον Δήμαρχο Καλαμάτας, ως ένδειξη αλληλεγγύης και φιλίας που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο παραθαλάσσιων πόλεων, με στόχο την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων, μέσα από μια αδελφοποίηση της Πεσκάρα με την Καλαμάτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ιταλικής Λέσχης AOTR Stefano Scagliarini, επισκέπτεται την Καλαμάτα ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια μαζί με την ομάδα του, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την περιοχή μας, με τον ίδιο να έχει μάθει και ελληνικά!
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα η καλαματιανή αποστολή 35 μοτοσικλετιστών είχαν μεταβεί με τις μηχανές τους στην Πεσκάρα και είχε γίνει η αδελφοποίηση των δύο Λεσχών, με τη συμμετοχή και του Δήμου Καλαμάτας, με εκπροσώπηση από το Γραφείο Ομογένειας και την Μαργαρίτα Πολυδούρη. Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Δήμαρχο, υπάρχει ένθερμη υποστήριξη από την πλευρά της δημοτικής αρχής της Πεσκάρα για αδελφοποίηση με την Καλαμάτα, και σε αυτό συμβάλλουν και η γέφυρα επικοινωνίας που έχει διαμορφωθεί. Μάλιστα, στους σχεδιασμούς της ιταλικής πλευράς είναι να προωθηθεί και αεροπορική σύνδεση που να συνδέει απευθείας την ιταλική πόλη με τη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα, κάτι που θα διεύρυνε τους τουριστικούς ορίζοντες και για τις δύο περιοχές.
Να σημειωθεί ότι η Πεσκάρα είναι η μεγαλύτερη πόλη στην περιφέρεια Αμπρούτσο, με περίπου 120.000 κατοίκους. Βρίσκεται στις ακτές της Αδριατικής, στο δέλτα του ποταμού Ατέρνο-Πεσκάρα. Η πόλη αποτελεί τουριστικό θέρετρο της Αδριατικής με μια παραλία που φτάνει σε μήκος τα 20 χιλιόμετρα. Αποτελεί οικονομικό και εμπορικό κέντρο για την περιοχή, ενώ στην πόλη διεξήχθησαν οι Μεσογειακοί Αγώνες το 2009. Είναι πόλη ταυτισμένη με το υγρό στοιχείο, και διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις που αφορούν αθλήματα υγρού στίβου.
