ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H εορτή της Αναλήψεως στην Καλαμάτα

 

Με θρησκευτική κατάνυξη,  λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάσθηκε σήμερα στην Καλαμάτα η Ανάληψη του Σωτήρος. Πανηγυρική θεία λειτουργία τελέστηκε στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Δυτική Παραλία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως,Γαβριήλ, απο το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Αναλήψεως στο λιμάνι της Καλαμάτας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας αλλά και με τη συμμετοχή για πρώτη φορά των δόκιμων αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Ελλάδας (περί τα 108 άτομα), ως τιμητικό άγημα. Οι δόκιμοι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Ακαδημίας αργότερα μετείχαν στην επίσημη παρουσίαση του ψηφιακού συστήματος αντιμετώπισης πυρκαγιών που έγινε απο τον Μεσσήνιο αρχηγό της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγο, Βασίλη Καπέλιο.

Παρά τη ζέστη πλήθος πιστών συνόδευαν την εικόνα της Αναλήψεως κατά τη λιτάνευσή της. Επίσης την ιερή εικόνα συνόδευαν μαθητές και μαθήτριες του 8ο και 19ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

H εορτή της Αναλήψεως στην Καλαμάτα
To Top