ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2″: Σήμερα στις 18.00 η ημερίδα

Την Δευτέρα 09 Οκτωβρίου 2017 στις 18.00 στο Ξενοδοχειο REX στην Καλαμάτα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ημερίδα που την διοργανώνουν μια σειρά από φορείς του τεχνικού κόσμου με θέμα τα χρηματοδοτικά εργαλεία και την έναρξη του προγράμματος “Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2”

Ομιλητής πρόκειται να είναι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης(ΕΤΕΑΝ) κ. Κωνσταντίνος Γαλιάτσος.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Συλλόγου Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Μεσσηνίας με την συνδιοργάνωση του Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. Μεσσηνίας, του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. Μεσσηνίας, και του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων Περιφερειακό Τμήμα Μεσσηνίας (Π.Σ.Δ.Μ.Η. – Π.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ)

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία εδώ και μήνες, τόσο από τους επαγγελματίες, όσο και από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς με τα κεφάλαιά του θα συνδράμει να ανοίξουν δουλειές για έναν σημαντικό αριθμό επαγγελμάτων γύρω από την οικοδομή, ενώ θα διευκολύνει χρηματοδοτικά χιλιάδες νοικοκυριά που θέλουν να πραγματοποιήσουν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε μονοκατοικίες, διαμερίσματα και πολυκατοικίες.

Οι εργασίες που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι η αντικατάσταση κουφωμάτων και συστημάτων σκίασης, η τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου δώματος/στέγης και πιλοτής, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και του συστήματος παροχής ζεστού νερού.

Πρόκειται ουσιαστικά για την ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον». Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε περίπου 61 εκατ. ευρώ

Με απόφαση υπαγωγής εντάσσονται στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» 5.891 νοικοκυριά ακόμα, και εγκρίνονται 1.170 επιπλέον αιτήσεις ως επιλαχούσες.

Όπως επισημαίνει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), οι υπαγωγές των ωφελούμενων έγιναν με σειρά προτεραιότητας ανά περιφέρεια, σύμφωνα με την κατανομή των κονδυλίων μέχρι την εξάντλησή τους.

Με αφετηρία την 29η Σεπτεμβρίου 2017, οι ωφελούμενοι θα ενημερώνονται από τις συνεργαζόμενες τράπεζες για να προχωρήσουν στην υπογραφή των σχετικών συμβάσεων εντός 45 ημερών. Σε διαφορετική περίπτωση, η αίτηση θα τίθεται αυτοδίκαια εκτός απόφασης υπαγωγής, ώστε να δοθεί δυνατότητα υπαγωγής στις επόμενες στη σειρά επιλαχούσες αιτήσεις.

Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας τότε των σχετικών κονδυλίων.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους.
Έτσι, τα δύο ενδιάμεσα προγράμματα, το τωρινό και το προηγούμενο, ενισχύουν συνολικά περίπου 15.000 νοικοκυριά που είχαν μείνει «εκτός» από την αρχική εφαρμογή του προγράμματος.

Διοργάνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΠΜΕ) Τ.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ (Π.Σ.Δ.Μ.Η.) Π.Τ. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Χορηγοί: ΚΑΤΣΟΣ Μονωτικά Υλικά, Thrakon, Ytong, Paint Plus ΝΙΚΟΣ Γ. ΝΤΑΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Υποστηρικτές: ANDRIANOS, ΜΠΟΥΣΟΥΝΗΣ Δομικά – Μονωτικά Υλικά, SAKELLARIOU energy systems

Για λεπτομέρειες και περισσότερες πληροφορίες, στα
Τηλ. επικοινωνίας: 6944.776 332 (Βασίλης Παπαευσταθίου), 6972.559 202 (Βασίλης Κουτραφούρης), 6974.506 251 (Κώστας Μπούρας)

“Εξοικονομώ κατ΄οίκον 2″: Σήμερα στις 18.00 η ημερίδα
To Top