Αθλητισμός

Έναρξη τμήματος Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας ανακοίνωσε την έναρξη του τμήματος Ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα αποδεχόμενος με χαρά την πρόταση που έγινε απο την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Όμιλος εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Blue Mediterraneo » της ΕΙΟ που υλοποιείται με χορηγία του Ιταλικού ιδρύματος“Fondazione Terzo Pilastro internationale”. Μία σημαντική πρωτοβουλία, η οποία στοχεύει να ανοίξει νέες προοπτικές για την ενσωμάτωση περισσότερων ατόμων με αναπηρία στο άθλημα της ιστιοπλοΐας.

Η ανακοίνωση του ΝΟΚ αναφέρει:

Το όραμα των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας είναι να αφήσει ηχηρό μήνυμα στην πόλη της Καλαμάτας, πως «Ο αθλητισμός μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους» ανεξαρτήτως φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, κοινωνικής τάξης και οικονομικής κατάστασης, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Καλλιεργούμε την έννοια του «ευ αγωνίζεσθαι», κάτι πολύ πέρα από το να παίζει κανείς σύμφωνα με τους κανόνες, περιλαμβάνοντας την έννοια της φιλίας, του σεβασμού προς τους άλλους και του να αγωνίζεται κανείς πάντοτε με το φίλαθλο πνεύμα.

Φιλοδοξία μας είναι να θέτουμε νέους στόχους ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις της κοινωνίας.

Το 2022 η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (Ε.Ι.Ο.) αναγνωρίζοντας τη δυναμική των στελεχών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας μας προτείνει μέσω του προγράμματος Blue Mediteraneo, να δημιουργήσουμε τμήμα ιστιοπλοΐας για άτομα με κινητικά προβλήματα, πρόταση που αποδεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Ε.Ι.Ο. και του Fondazione Terzo Pilastro – Internazionale (Διεθνές Ίδρυμα Τρίτου Πυλώνα).

Σε συνεργασία με τον αθλητικό σύλλογο Διαφοροζώ δημιουργείται ο πρώτος πυρήνας αθλητών από τους Χαλούλο Μανώλη, Τύρο Ιωάννη, Παναγόπουλο Παναγιώτη, Καραχάλιο Φώτη, Δουράλα Βασίλη και Στεφανούρη Αντώνη.

Στη προπονητική ομάδα συμμετέχουν οι Παναγιώτης Καβουρίνος και Γιώργος Κακαλίκας.

Πολύτιμη και η συμβολή της κας. Γιούλη Δουράλας για τη γραμματειακή υποστήριξη.

Την ευθύνη του τμήματος έχουν οι Γιώργος Σπυρόπουλος Εφορος Ιστιοπλοΐας και Ιωάννης Αδαμόπουλος Πρόεδρος του ΝΟΚ.

Και βέβαια παρά τις καλές προθέσεις όλων μας το τμήμα δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει αν δεν είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια.

Σημαντική είναι και η βοήθεια προς το τμήμα ιστιοπλοΐας γενικότερα του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και του κ. Παναγιώτη Μπουφέα.

Έναρξη τμήματος Ιστιοπλοΐας για ΑμεΑ στο Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας
To Top