ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξαφάνιση του ζευγαριού από Μεθώνη: “Χτενίζουν” τον Ταΰγετο οι Αρχές

Στον Ταΰγετο επικεντρώνονται οι έρευνες των Αρχών,  σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες κατευθύνονται στην ευρύτερη περιοχή καθώς εκεί υπάρχουν στοιχεία για κίνηση του οχήματος του ζευγαριού τις πρώτες μέρες της εξαφάνισης. 

Αυτή η πληροφορία κατηύθυνε τις Αρχές προς το βουνό, όπου και διεξάγονται έρευνες από την Αστυνομία, και την Πυροσβεστική με τη συνδρομή και της εθελοντικής ομάδας ΟΑΚ 4×4 Mεσσηνίας.

Να υπενθυμίσουμε οτι το ζευγάρι των Αμερικανών έχει εξαφανιστεί από τις 23 Ιανουαρίου από τη Μεθώνη όπου ζούσαν μόνιμα τα τελευταία 16 χρόνια. Ωστόσο η κινητοποίηση των Αρχών και η έκδοση Silver Allert έγινε στις 9 Φεβρουαρίου, δεκαπέντε μέρες μετά, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κόρη του ζευγαριού Τζουλιάνα, που ζει μόνιμα στο Seattle των ΗΠΑ. Ακόμα και σήμερα σχεδόν 10 μέρες μετά την έκδοση Silver Allert, και πάνω από 20 μέρες από την εξαφάνισή τους, οι Αρχές της Μεσσηνίας συνεχίζουν τις προσπάθειες ανεύρεσής τους.

Στη διάθεσή της η ΟΑΚ 4χ4 πλέον έχει ένα νέο υπερσύγχρονο drone που παρέλαβε τις προηγούμενες μέρες, και με αυτό “σκανάρουν” όλη την περιοχή, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στα ρέματα, και τους γκρεμούς  κατά μήκος του δρόμου. Επιχειρούν όμως και πεζές περιπολίες.

Δύσκολη η επιχείρηση εντοπισμού-Σβήνουν οι πιθανότητες να βρεθούν εν ζωή

Η όλη επιχείρηση εντοπισμού του ηλικιωμένου ζευγαριού που εξαφανίστηκαν μαζί με το αυτοκίνητό τους είναι αυξημένης δυσκολίας, καθώς πέρα από τις πολλές μέρες που έχουν περάσει-πάνω από 20- χωρίς να έχει εντοπιστεί ίχνος τους, η περίπτωση να έχει πέσει το αυτοκίνητο σε κάποιο γκρεμό ή χαράδρα αυξάνει ακόμα περισσότερο τη δυσκολία ανεύρεσής τους, καθώς υπάρχει πυκνή βλάστηση, πράγμα που δυσχεραίνει τον εναέριο εντοπισμό του αυτοκινήτου, ειδικά αν αυτό έχει τουμπάρει. Οι αρχές εξετάζουν και το αρχικό σενάριο, το ζευγάρι να είχε κινηθεί προς Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας, με προορισμό τη Μονεμβασιά.

Το γεγονός όμως οτι μέχρι σήμερα δεν έχουν δώσει κανένα σημείο ζωής, ούτε υπάρχουν μαρτυρίες για το αυτοκίνητο, καθιστά επιφυλακτικούς τους αστυνομικούς για το κατά πόσο βρίσκονται στη ζωή, μιας και οι δύο είναι ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας. Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κάτι, και να τελειώσει και η αγωνία της οικογένειας και των κοντινών τους ανθρώπων.

Εξαφάνιση του ζευγαριού από Μεθώνη: “Χτενίζουν” τον Ταΰγετο οι Αρχές
To Top