Δυναμική συνεχίζει να είναι η δράση του Εικαστικού Εργαστηρίου Καλαμάτας, των Σχολών της "ΦΑΡΙΣ", που εμπλουτίζουν τα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Καλαμάτας. Φέτος, το Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας συμπληρώνει 40 χρόνια ύπαρξης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μια επετειακή χρονιά που θα εορταστεί αύριο, Πέμπτη 26 Ιουνίου, στις 20.00, με τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των σπουδαστών του, στο κτήριο του Εικαστικού Εργαστηρίου, Ναυαρίνου 8 Καλαμάτα. Η ετήσια έκθεση αποκτά επετειακό χαρακτήρα, όπως δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο καλλιτεχνικός Διευθυντής, γλύπτης, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, εξαίροντας τον ρόλο τόσο των εκπαιδευτικών-εικαστικών δασκάλων όσο και το ρόλο των σπουδαστών. Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπαιδευτική χρονιά που ολοκληρώθηκε, δηλώνοντας πώς "έγινε μια εξαιρετική δουλειά τόσο στο καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι όσο και στο θέμα της ομαδικότητας" που χαρακτηρίζει το Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας.
Ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης αναφερόμενος στις "Εικαστικές Διαδρομές" χαρακτήρισε "καθόλου τυχαίο τον τίτλο της φετινής έκθεσης", καθώς η φιλοσοφία του Εργαστηρίου είναι ότι παραλαμβάνουν παιδιά από 4 ετών και τα οδηγούν με τα χρόνια σε υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο ή και σε Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών. Ενδεικτικό του σπουδαίου έργου που γίνεται στο Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας είναι το αυξημένο ενδιαφέρον για εγγραφές που κάθε χρόνο κυμαίνεται 20-30% από τις προηγούμενες χρονιές, ενώ υπενθύμισε και τις επιτυχίες που καταγράφονται κάθε χρόνο στις Ανώτατες Σχολές από σπουδαστές του Εργαστηρίου.
Συνολικά φοίτησαν φέτος 660 σπουδαστές, και για 3η χρονιά διαπιστώνεται αύξηση των εγγραφών, με ομαδικά τμήματα, που όπως είπε δεν ξεπερνούν τα 10 παιδιά, ώστε να είναι εστιασμένη η προσοχή των δασκάλων σε κάθε μαθητή. Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Παναγιώτης Λαμπρινίδης έδωσε έμφαση και στα πολλά σεμινάρια που πραγματοποιήθηκαν " για πειραματική αναζήτηση και εμβάθυνση σε θέματα που οι σπουδαστές είχαν ανάγκη", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.
"To Εικαστικό Εργαστήρι συνεχίζει τη δημιουργική του παρουσία, την εκπαιδευτική του συνέπεια, την προσφορά του στον Πολιτισμό της Καλαμάτας"
δήλωσε ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης εξηγώντας ότι είναι ένα από τα πρώτα στη χώρα που έβαλε τις βάσεις για τα Εικαστικά Εργαστήρια, συνολικά 36 σήμερα. "Συνεχίζουμε την ίδια αγάπη και με νέες δυνάμεις", απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους να επισκεφτούν την Έκθεση ως μια ευκαιρία να δουν τι σημαίνει "καλλιτεχνική εκπαίδευση ως βίωμα, ως καλλιτεχνικός διάλογος, ως τρόπος ζωής, αλλά κυρίως ως εξέλιξη".
Διαβάστε και αυτό:
