ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Μανώλης Γλέζος στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Αντιστασιακό Τύπο της Κατοχής

ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 1941 -1944

ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΩΣ 3 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με αφορμή την αναγόρευση του Μανώλη Γλέζου ως επίτιμου διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας σε συνεργασία με το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Εθνικό Συμβούλιο
Διεκδίκησης Οφειλών της Γερμανίας στην Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ) και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, διοργανώνει την έκθεση με τίτλο «Αντιστασιακός Τύπος της Κατοχής & Λογοτεχνικές Εκδόσεις της περιόδου 1941-1944».

Η έκθεση περιλαμβάνει αντίγραφα αρχείων 230 αντιστασιακών εφημερίδων καθώς και 470 εξωφύλλων λογοτεχνικών εκδόσεων

από την Βιβλιοθήκη-Αρχείο του εκπαιδευτικού – πρώην Σχολάρχη Γεωργίου Δολιανίτη.
Η έκθεση θα λάβει χώρα στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας από 31 Μαΐου έως 3 Ιουνίου 2017. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 μ.μ., παρουσία των κκ. Γλέζου και Δολιανίτη.
Eνώ την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα ο Μανώλης Γλέζος θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας απο το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και τη Σχολή Ιστορίας Αρχαιολογίας και Πολιτισμικών Αγαθών.
Την επιμέλεια της Έκθεσης και του Αρχειακού υλικού έχουν κάνει η Μαίρη Τσουλάκου, M.Sc., Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων και ο Σωτήρης Θεοδωρόπουλος, Ομάδα «Πάμε Βόλτα».


30 Μαϊου 1941: Οι φοιτητές Μανώλης Γλέζος και Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα απο την Ακρόπολη

Ο Μανώλης Γλέζος στα εγκαίνια της έκθεσης για τον Αντιστασιακό Τύπο της Κατοχής
To Top