ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Drone καταγράφει την τεράστια καταστροφή στη Βρίσα Λέσβου

Το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε ο εγκέλαδος που χτύπησε χθες το νησί της Λέσβου και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς το χωριό Βρίσα, καταγράφει το drone της ομάδας κινηματογραφιστών diga Pictures.Τα περισσότερα σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ πολλά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν μη κατοικήσιμα. Το χωριό Βρίσα μοιάζει πραγματικά βομβαρδισμένο.

Vrisa Lesvos June 2017 / After the Earthquake

ΟΙ υλικές καταστροφές στη Βρίσα ( Λέσβος) που προκάλεσε ο χτεσινός σεισμός. ( Για άδεια χρήσης ολόκληρου του διαθεσίμου υλικού επικοινωνήστε μαζί μας. ) (licence footage > digapictures@gmail.com) #pavlosavagianos #digapictures #aerialphotgraphy

Δημοσιεύτηκε από digaPictures στις Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Το 80% των σπιτιών -χαρακτηριστικά δείγματα λαϊκής αρχιτεκτονικής του τέλους του 19ου αιώνα μέχρι και το 1930- είναι σωροί ερειπίων.
Το χωριό αργά το απόγευμα εκκενώθηκε, αφού η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί κρίθηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη. Οι περίπου 850 κάτοικοι του χωριού μετακινήθηκαν σε συγγενικά σπίτια, ενώ σε ξενοδοχεία της γειτονικής τουριστικής περιοχή Βατερών φιλοξενήθηκαν ηλικιωμένοι.

Οι εικόνες καταστροφής πραγματικά συγκλονίζουν και μας ξυπνούν μνήμες απο τον δικό μας σεισμό, τον Σεπτέμβριο του 1986. Όσοι τότε έζησαν τον φονικό σεισμό της Καλαμάτας και τα όσα τραγικά και δύσκολα επακολούθησαν, καταλαβαίνουμε αυτό που περνούν σήμερα οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Βρίσας.

Drone καταγράφει την τεράστια καταστροφή στη Βρίσα Λέσβου
To Top