Το δικό μου Σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων: Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους animation-βίντεο με τις οδηγίες του κινηματογραφιστή Thomas Künstler

Tην ευκαιρία να φτιάξουν το δικό τους μικρό βίντεο-animation έχουν οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Λεΐκων μέσα από το τριήμερο σεμινάριο στο Σχολείο τους από τον κινηματογραφιστή Thomas Künstler, που τους μυεί στα μυστικά του stop motion animation. Έτσι το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων συμμετέχει με τον τρόπο αυτόν στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, καθώς το βιντεάκι των μαθητών θα προβληθεί στην τελετή λήξης του Φεστιβάλ.

«Stop Motion Animation»: Εργαστήριο με τον Thomas Künstler στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου» και του «Metafestival Βιωματικής Πολιτισμικής Εκπαίδευσης» πραγματοποιείται στο Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων ένα τριήμερο εργαστήριο με τον κινηματογραφιστή Thomas Künstler.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία ενός σύντομου animation βίντεο (30’’-1΄) με την τεχνική του stop motion και τη χρήση διαφόρων υλικών (κυρίως πλαστελίνη και cut-outs). Οι χαρακτήρες και το σκηνικό φτιάχνονται από τα παιδιά και στη συνέχεια δημιουργούν την ταινία σε ομάδες με τις οδηγίες του κ. Künstler. Η διαδικασία είναι απολαυστική γιατί αναλύει στα παιδιά της Γ’ τάξης το μυστικό της κίνησης στον κινηματόγραφο, αλλά και απαντά σε ερωτήματα όσον αφορά τα εφέ και άλλες τεχνικές.

Όπως αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου, Δημήτρης Σταματόπουλος, η μαγική στιγμή είναι όταν η απλή πλαστελίνη από τα χέρια τους γίνεται κινούμενο σχέδιο, «ζωντανό» στην οθόνη. Το μικρό βίντεο που θα προκύψει από το εργαστήριο θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του Φεστιβάλ, τη Δευτέρα στις 27 Ιανουαρίου στις 21:30 στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Eνδεικτικό της δουλειάς του ιταλού κινηματογραφιστή Thomas Künstlerείναι και το βίντεο με τίτλο «Ρεμπέτικο» (Rebetiko) το 2015 που έγινε viral φτάνοντας τις 100.000 προβολές και λίγο αργότερα ακολουθεί η δεύτερη με τίτλο «Δεν λες κουβέντα» (Den les kouventa), με την οποία μάλιστα συμμετείχε στο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων Animasyros.

 

Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων: Τα παιδιά φτιάχνουν το δικό τους animation-βίντεο με τις οδηγίες του κινηματογραφιστή Thomas Künstler
To Top