Το δικό μου Σχολείο

Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων: Έμαθαν για την υδροπονική καλλιέργεια στην επιχείρηση παραγωγής ντομάτας ΑΓΑΝ στη Μεσσήνη

Ενημερώθηκαν για τη διαδικασία παραγωγής και συσκεύασαν οι ίδιοι τα ντοματίνια τους

Τι αναφέρει ο Διευθυντής του Σχολείου Σταματόπουλος Δημήτρης

“Στα πλαίσια των Φυσικών Ε’ & Στ’ και της ενότητας για την ενέργεια αλλά και του εργαστηρίου δεξιοτήτων Ε΄ & Στ’ τάξης στη θεματική «Φροντίζω το περιβάλλον», οι μαθητές των παραπάνω τάξεων μαζί με τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης παραγωγής τομάτας ΑΓΑΝ στη Μεσσήνη.

Στη σύγχρονη αυτή θερμοκηπιακή μονάδα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους θαλάμους της, ενημερώθηκαν για την υδροπονική καλλιέργεια τομάτας, σύμφωνα με την οποία έτοιμα φυτά από ελληνικά φυτώρια τοποθετούνται πάνω σε υποστρώματα πετροβάμβακα, περιορίζοντας την άσκοπη χρήση νερού και λιπασμάτων αλλά και προστατεύοντας συγχρόνως το έδαφος από τη διάβρωση.

Επίσης ενημερώθηκαν για τον φυσικό τρόπο επικονίασης των καρπών, τη χρήση βιομάζας (από πυρήνα ελιάς) ως καύσιμη ύλη για τη θέρμανσή της και πληροφορήθηκαν για όλες τις ορθές γεωργικές πρακτικές που εφαρμόζονται.

Η ενημέρωση έγινε από εξειδικευμένο γεωπόνο της εταιρείας όχι μόνο με την παρουσίαση PowerPoint αλλά και μέσα στο ίδιο το θερμοκήπιο

Οι μαθητές μας, μάλιστα, «συμμετέχοντας» στη διαδικασία της συγκομιδής, συνέλλεξαν και οι ίδιοι τοματίνια, τα οποία και γεύτηκαν χάρη στο γευστικό κέρασμα που τους προσφέρθηκε από τους υπεύθυνους της επιχείρησης. Αφού παρακολούθησαν όλη τη διαδικασία ανάπτυξης του φυτού και παραγωγής του καρπού, στο τέλος οι μαθητές πέρασαν στον χώρο του συσκευαστηρίου και οι ίδιοι συσκεύασαν ντομάτες, τις οποίες η εταιρεία προσέφερε ως δώρο στους ίδιους.

Το σχολείο μας, ενθουσιασμένο από τη ζεστή φιλοξενία, την ενημέρωση, την εμπειρία αλλά και τον υπέροχο μπουφέ δεν παρέλειψε, με την παρουσία και του Διευθυντή του Σχολείου, να ευχαριστήσει την επιχείρηση ΑΓΑΝ και για τη πρόσφατη δωρεά ενός διαδραστικού πίνακα και ενός Ηλεκτρονικού Υπολογιστή στη σχολική μας μονάδα”.

 

Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων: Έμαθαν για την υδροπονική καλλιέργεια στην επιχείρηση παραγωγής ντομάτας ΑΓΑΝ στη Μεσσήνη
To Top