Μουσική

Danubia Symphonic Winds: Στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού για τις πρόβες τους!

Η Ορχήστρα Πνευστών από την Αυστρία στην Καλαμάτα!

Μπροστά σε μια ευχάριστη μουσική έκπληξη βρέθηκαν όσοι έτυχε χθες το απόγευμα να περάσουν έξω από το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, καθώς μια υπαίθρια συναυλία βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου 2 ώρες. Πρόκειται για την αυστριακή Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών "Danubia Symphonic Winds" και το Μελίφωνο του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας που έκαναν την πρόβα τους στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Το MessiniaLIVE βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τα όσα μουσικά ενδιαφέροντα εξελίχθηκαν, από τη συνύπαρξη και το "πάντρεμα" της συμφωνικής ορχήστρας και του Γυναικείου και Νεανικού Συνόλου του Μελίφωνου. Ένα αποτέλεσμα πραγματικά μαγικό, που μας "ταξίδεψε" στη Βιέννη αλλά και στην Ελλάδα, αφού έχει πολλά ελληνικά στοιχεία και τραγούδια.

Όπως μας δήλωσε ο διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, ερωτηθείς για το πως επέλεξαν έναν υπαίθριο χώρο για τις πρόβες τους, δήλωσε ότι λόγω της πολυπληθούς ομάδας το Δημοτικό Ωδείο δεν επαρκούσε και έτσι πρότεινε το προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού.

Οι οδηγίες δίνονταν στα γερμανικά από τον διευθυντή της ορχήστρας, Andreas Simbeni, αλλά και στα αγγλικά για το Μελίφωνο. Η μουσική αυτή συνύπαρξη έδειχνε να έχει ενθουσιάσει και τις δύο ομάδες που έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Όλα τα παραπάνω γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας» ("International Kalamata Music Days") που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και σε συνεργασία με την Αυστριακή Πρεσβεία (Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι 2018.

Η ορχήστρα θα μείνει για μια εβδομάδα στην Καλαμάτα, όπου θα συνεργαστεί με μαθητές και απόφοιτους του Δημοτικού Ωδείου καθώς και με το Γυναικείο και Νεανικό Φωνητικό σύνολο Μελίφωνο, και θα πραγματοποιήσει συναυλίες τόσο στη Μάνη, και συγκεκριμένα αύριο, Πέμπτη 5 Ιουλίου, το βράδυ, στον Πύργο Λεύκτρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Mani-Sonnenlink, την Παρασκευή 6 Ιουλίου στην Κορώνη και το Σάββατο 7 Ιουλίου στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το πρόγραμμα των συναυλιών θα ολοκληρωθεί στο Κάστρο Καλαμάτας την Κυριακή 8 Ιουλίου στις 21.00, με ελεύθερη είσοδο.

Θα παρουσιαστούν έργα από Αυστριακούς και Έλληνες συνθέτες (μεταξύ άλλων έργα Johann Strauß -σε μεταγραφή Andrea Simbeni, Νίκου Σκαλκώτα, Στάθη Γυφτάκη, Τσιγγάνικους χορούς καθώς και το εντυπωσιακό έργο του Erice Whitacre "Godzilla eats Las Vegas" )

Διαβάστε και αυτό:

Αρχαία Μεσσήνη: Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών “Danubia Symphonic Winds”

To Top