ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bασιλόπουλος: Μέσα στο Μάρτιο τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού της Αστυνομίας από Χρυσοχοΐδη

Στην εκτίμηση ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στον χώρο που θα στεγάσει το Ενιαίο Συντονιστικό ΕΛ.ΑΣ. και Δημοτικής Αστυνομίας Καλαμάτας προχώρησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι μέσα στο Μάρτιο προγραμματίζονται να γίνουν και τα εγκαίνια του χώρου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

ΤΟ CONTROL ROOM ΚΑΙ ΤΟ “ΜΑΤΙ” ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Αστυνόμευσης θα έχει έδρα στον ημιώροφο του ιστορικού δημαρχείου Καλαμάτας και οι εργασίες για να ετοιμαστεί ο χώρος έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Η ανακατασκευή του ολοκληρώθηκε και πλέον μπαίνει σταδιακά ο εξοπλισμός, γραφεία, υπολογιστές κλπ ώστε να είναι πανέτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του.

Ήδη έχουν μπει οι οθόνες που θα δίνουν εικόνα από τις κάμερες ασφαλείας, και έχει διαμορφωθεί ειδικό control room, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα.

ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΓΗΣΕΙ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΕΚΤΙΜΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι έχει περάσει ήδη ένας χρόνος από την εξαγγελία του από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψη του στην Καλαμάτα. Το καλοκαίρι υπογράφηκε η σύμβαση του Δήμου Καλαμάτας  με το Υπουργείο, παρουσία μάλιστα και προέδρων Κοινοτήτων που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα παραβατικότητας. Αν και αρχικά είχε εξαγγελθεί από το Δήμαρχο Καλαμάτας οτι θα λειτουργούσε το Σεπτέμβριο του 2020,  αυτό καθυστέρησε να προχωρήσει, με τους προέδρους να διαμαρτύρονται και να πιέζουν να γίνει το συντομότερο δυνατό. Η λειτουργία του μεταφέρθηκε για τον Νοέμβριο του 2020  και πάλι όμως δεν έγινε κάτι, καθώς μεσολάβησε και το 2ο lockdown και οι εργασίες πήγαν πίσω.

Τελικά οι εργασίες στο χώρο ξεκίνησαν το νέο έτος, τον Φεβρουάριο 2021 και ο εργολάβος έκανε αγώνα δρόμου για να γίνουν οι απαιτούμενες επισκευές και μετατροπές εκ βάθρων του χώρου, ώστε να γίνει ένας χώρος υψηλής ασφαλείας, καθώς εκει θα είναι το “μάτι” της Αστυνομίας όσον αφορά την παραβατικότητα στην περιφέρεια του Δήμου Καλαμάτας. Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία θα παρακολουθούν όλο το 24ωρο, και θα έχουν πλέον εικόνα της κατάστασης σε δρόμους και “κόκκινες” περιοχές στις οποίες θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας.

Το MessiniaLive μπήκε στο Ενιαίο Συντονιστικό, και σας παρουσιάζει, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα.

ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top