ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη, συγγενών του και Χρυσοχοΐδη

“ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΚΡΥΨΩ ΤΙΠΟΤΑ-ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ Η ΕΡΕΥΝΑ” ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Στο άμεσο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του και άλλων συγγενών του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και δύο υπουργών ζητά, σύμφωνα με δημοσίευμα των “Νέων”, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, παρουσιάζοντας και σχετικό έγγραφο στις 30 Οκτωβρίου διατάχθηκε από την Αρχή το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κυρίας Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003, και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού την ίδια περίοδο στο προαναφερόμενο. Στο έγγραφό της η Αρχή ζητά από τις Τράπεζες “αναλυτική κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών -ατομικών και κοινών- από το 2000 έως και σήμερα”.

Παράλληλα, εξετάζονται οι λογαριασμοί της συζύγου του κ. Μαλέσιου, Διαμαντούλα, και του Λουκά Ρωμανού, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Επιβεβαίωση από Χρυσοχοΐδη: “Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται”

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Όπως μεταξύ άλλων είπε «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και έκανε λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Η απάντηση Σημίτη

Με μια σύντομη ανακοίνωση απαντά ο Κώστας Σημίτης για το άνοιγμα των λογαριασμών του και σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως η εφημερίδα “Τα Νέα”.

“Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω” σημειώνει και προσθέτει: “Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται”.

πηγή: News247.gr

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη, συγγενών του και Χρυσοχοΐδη
To Top