ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακόμα 300.000 ευρώ ζητά ο Νίκας από Χαρίτση για την αποκατάσταση των δρόμων στον Ταΰγετο

Επιπλέον χρηματοδότηση ζητεί ο Δήμος Καλαμάτας για την αποκατάσταση ζημιών σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων του χειμώνα. Ο Δήμαρχος αναφέρει σχετικά σε έγγραφό του προς τον Υπουργό Εσωτερικών ΑλέξηΧαρίτση τα εξής, μεταξύ άλλων:

«Με την 9014/8-02-2019 απόφαση έγινε χρηματοδότηση του Δήμου Καλαμάτας με το ποσόν των 400.000,00€ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε βάρος των πιστώσεων του έργου : 2003ΣΕ05500005 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για το «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ & β΄ βαθμού της χώρας».
Η κατανομή του ανωτέρω ποσού έγινε από το Δήμο ως κάτωθι:


Επιπλέον της ανωτέρω χρηματοδότησης, ο Δήμος Καλαμάτας έχει προβεί στη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης συνολικής δαπάνης 150.000 € από ίδιους πόρους».

ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ

Ο Παναγιώτης Νίκας προσθέτει ότι «επειδή οι ανωτέρω χρηματοδοτήσεις δεν επαρκούν για την κάλυψη των υπολοίπων επειγουσών αναγκών, θα απαιτηθεί επιπλέον δαπάνη προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές:

α) στο δρόμο Αρτεμισία – Λαδά και συγκεκριμένα στη θέση Κάτω Παρακλάδι όπου υφίστανται δύο μεγάλες κατολισθήσεις και έχει διακοπεί η κυκλοφορία

β) στη περιοχή της Τ.Κ. Ελαιοχωρίου και συγκεκριμένα στο δρόμο μήκους 2,5km περίπου, που ενώνει τον παλιό σκουπιδότοπο Γιαννιτσανίκων με το δρόμο Μενινά – Περιβολάκια, όπου έχει καταστραφεί κατά τμήματα ο δρόμος και έχει διακοπεί η κυκλοφορία

γ) στο δρόμο προς ΤΚ Σταματινού, όπου υπάρχει καθίζηση μήκους 15 μ. και υπάρχει κίνδυνος να διακοπεί τελείως η κυκλοφορία, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία του οδικού δικτύου όπου απαιτούνται μικρότερες παρεμβάσεις. Το συνολικό εκτιμώμενο κόστος των ανωτέρω αποκαταστάσεων είναι της τάξεως των 300.000 €».

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη απο τον Απρίλιο του 2018 έχει εγκριθεί ποσό 3.000.000 ευρώ στον Δήμο Καλαμάτας από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για την αποκατάσταση του εσωτερικού δικτύου των χωριών του Ταϋγέτου ( των ζημιών από τη θεομηνία του 2016),  και άλλα 3.000.000 με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Πελοποννήσου για αναβάθμιση, έργα αντιστήριξης και ασφάλειας στα 41χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης.

 

Ακόμα 300.000 ευρώ ζητά ο Νίκας από Χαρίτση για την αποκατάσταση των δρόμων στον Ταΰγετο
To Top