ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου μετά την Αντωνοπούλου – Ολοταχώς για ανασχηματισμό

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Παπαδημητρίου υπέβαλε την παραίτησή του στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου ο Πρωθυπουργός να διευκολυνθεί και να μην δεχθεί άλλες πιέσεις από την αντιπολίτευση και όχι μόνο στην υπόθεση Ράνιας Αντωνοπούλου.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μόνο μετά την παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, ο κ. Παπαδημητρίου, από την Τρίπολη που βρίσκεται για το περιφερειακό συνέδριο, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και για λόγους ευθιξίας υπέβαλε την παραίτηση του.Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι σύζυγος της Ράνιας Αντωνοπούλου.
Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, «ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του».

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Παπαδημήτριου αναφερόταν και εκείνος στα δημοσιεύματα με το ρεπορτάζ για το επίδομα ενοικίου που εισέπραττε η σύζυγος του και υπουργός, Ράνια Αντωνοπούλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το τηλεφώνημα έγινε περίπου τα μεσάνυχτα με τον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την παραίτηση. Ο Αλέξης Τσίπρας, συνομίλησε μαζί με τον κ. Παπαδημητρίου και όπως αναφέρουν πληροφορίες, συμφώνησαν να συναντηθούν. O Δημήτρης Παπαδημητρίου εξήγησε στον πρωθυπουργό ότι μετά την παραίτηση-αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου η δική του παραίτηση ήταν μονόδρομος.

Εκείνο που δεν έχει γίνει ακόμη ξεκάθαρο είναι αν αυτή η συνάντηση θα γίνει στην Τρίπολη, που μεταβαίνει σήμερα ο Πρωθυπουργός ή αν θα γίνει μετά την επιστροφή τους, στην Αθήνα.

3 ΟΙ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Τα σενάρια και η σεναριολογία για ανασχηματισμό μετά και από δυο υπουργούς παραιτημένους μέσα σ' ένα 24ωρο, αρχίζουν ολοένα και φουντώνουν. Μέχρι στιγμής, πάντως δεν επιβεβαιώνεται σενάριο για ευρύ ανασχηματισμό. Σήμερα όμως αναμένεται να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο της αντικατάστασης του ζεύγους Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου.

Υπάρχουν, θυμίζουμε πλέον, τρεις κενές θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο. Η πρώτη αφορά το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας, μετά και την πρόσφατη παραίτηση του υφυπουργού Κώστα Ζουράρι, το δεύτερο το χαρτοφυλάκιο της ανεργίας, μετά την παραίτηση της κ. Αντωνοπούλου και το τρίτο το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομίας.

Με πληροφορίες από: koutipandoras.gr

Παραιτήθηκε και ο Παπαδημητρίου μετά την Αντωνοπούλου – Ολοταχώς για ανασχηματισμό

Δημοφιλέστερα

To Top