Φωτιά σε κινούμενο τροχόσπιτο στην Ε.Ο. Καλαμάτας – Σπάρτης στο ύψος της Αρτεμισίας-Σωτήρια η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών-Δεν επεκτάθηκε η φωτιά στην περιοχή
Η έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων γλίτωσαν την εξάπλωση σε γειτονικά χωράφια
Φωτιά ξέσπασε σε ρυμουλκούμενο τροχόσπιτο εν κινήσει στις 14:15 το μεσημέρι του Σαββάτου 26 Ιουλίου, στην Εθνική Οδό Καλαμάτας – Σπάρτης, στο ύψος της Αρτεμισίας. Ο οδηγός του οχήματος μόλις αντιλήφθηκε την φωτιά, αντέδρασε άμεσα, ακινητοποιώντας το στη μέση του δρόμου, ειδοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.
Στο σημείο έσπευσαν γρήγορα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, ένα όχημα της ΟΑΚ 4×4 καθώς και εθελοντές από τους «Φίλους του Ταϋγέτου». Χάρη στην έγκαιρη παρέμβασή τους, η φωτιά κατασβέστηκε προτού επεκταθεί σε γειτονικά χωράφια, αποτρέποντας την περαιτέρω εξάπλωση υπό τις δύσκολες καιρικές συνθήκες της ημέρας. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ενώ τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται.
