Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Προπαρασκευαστικά μαθήματα και προσομοίωση εξετάσεων για τη σωστή και μεθοδική προετοιμασία των μαθητών
Με τη σχολική χρονιά να τελειώνει σήμερα Δευτέρα 16 Ιουνίου για τα Γυμνάσια, με τις εξετάσεις να ολοκληρώνονται, ο Γενικός Διευθυντής και εκπαιδευτικός Φώτης Μπουγάς των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ενημερώνει για τις εκπαιδευτικές μεθόδους που αξιοποιεί το Σχολείο στοχεύοντας στην καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για τις ενδοσχολικές εξετάσεις.
Καινοτομούν σε έναν ακόμα τομέα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά εφαρμόζοντας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου του Γυμνασίου, τα “προπαρασκευαστικά μαθήματα”. Πρόκειται για δωρεάν έξτρα επαναληπτικά μαθήματα της ύλης της χρονιάς, που γίνονται κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου, σε δίωρα ακόμα και Σάββατα, ώστε τα παιδιά να εστιάσουν στα καίρια σημεία κάθε μαθήματος, να εξασκηθούν με πλήθος ασκήσεων, ώστε να είναι σωστά προετοιμασμένα στις τελικές εξετάσεις του Γυμνασίου. Ιδιαίτερη μέριμνα και προετοιμασία γίνεται στην Α’ Γυμνασίου, καθώς εκεί τα παιδιά εισέρχονται για πρώτη φορά στη λογική των τελικών εξετάσεων και έρχονται αντιμέτωπα με αρκετή ύλη μαθημάτων. Εκεί γίνεται στοχευμένη προετοιμασία από το σχολείο. Ωστόσο, και στις επόμενες τάξεις, που έχουν την εμπειρία των τελικών ενδοσχολικών εξετάσεων, τα προπαρασκευαστικά μαθήματα προσφέρουν “φρεσκάρισμα” των γνώσεων της χρονιάς. Όσον αφορά στο Λύκειο, διεξάγονται και κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο τέλος της “εξετάσεις προσομοίωσης”, ώστε τα παιδιά να μπαίνουν στο κλίμα των εξετάσεων, αποβάλλοντας το άγχος, μέσα από τη σωστή, μεθοδική προετοιμασία κατά τη διάρκεια της χρονιάς.
Αναλυτικά τι αναφέρει ο Φώτης Μπουγάς:
“Ολοκληρώνοντας σιγά – σιγά την εξεταστική περίοδο του Ιουνίου θα ήθελα να σας θυμίσουμε μερικά σημεία που διαφοροποιούν το σχολείο μας και βοηθούν τα παιδιά μας να ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στις απαιτήσεις αυτής της περιόδου.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία τους από τον Σεπτέμβριο της Β΄ Λυκείου, συνέχισαν με τα θερινά μαθήματα το καλοκαίρι μετά τη Β΄ Λυκείου και η προετοιμασία κορυφώθηκε σε όλη τη διάρκεια της Γ΄ Λυκείου με πολλές επιπλέον φροντιστηριακές ώρες σε ολιγομελή γκρουπ ανάλογα με τις ανάγκες και τον ρυθμό κάθε παιδιού, με ατομικά μαθήματα κ.λ.π.
Πάρα πολλά κυριακάτικα διαγωνίσματα προσομοίωσης Πανελλαδικών Εξετάσεων – σε πραγματικές συνθήκες – βοήθησαν τα παιδιά να εξασκηθούν στη διαχείριση χρόνου και άγχους και να νιώθουν έτοιμα για τη συμμετοχή τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Στην Α΄ Λυκείου και όλες τις τάξεις του Γυμνασίου τα παιδιά μας προετοιμάζονται πολύ καλά για τις προαγωγικές – απολυτήριες εξετάσεις. Όλη τη χρονιά πραγματοποιήθηκαν πολλές ώρες μαθημάτων ενδυνάμωσης και διαγωνίσματα προσομοίωσης.
Μια μεγάλη καινοτομία του σχολείου μας είναι τα προπαρασκευαστικά μαθήματα που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου.
Τα μαθήματα αυτά, σχεδιασμένα με υπευθυνότητα και μεράκι από τους εκπαιδευτικούς μας, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για κάθε παιδί.
•
να οργανώσει καλύτερα τον χρόνο και τη μελέτη του,
•
να εντοπίσει και να καλύψει πιθανά κενά,
•
να λύσει απορίες που ενδεχομένως το απασχολούν,
•
να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή του, ώστε να προσεγγίσει τις εξετάσεις με σιγουριά και ηρεμία
Όλα αυτά βοηθούν τα παιδιά μας να αποδίδουν καλύτερα στις εξετάσεις, να τις αντιμετωπίζουν με αυτοπεποίθηση και να γνωρίζουν ακριβώς τη διαδικασία. Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς τη δική σας συνεργασία και συμπαράσταση, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Φώτη Μπουγά που απευθύνεται στους γονείς.
