Την τιμητική της είχε σήμερα η Κεντρική Αγορά Καλαμάτας που την επισκέφτηκε ο διάσημος Γάλλος σεφ Antony Cointre μαζί με το επιτελείο της εκπομπής του. Ο Γάλλος σεφ παρουσιάζει την δημοφιλή εκπομπή μαγειρικής Très Très Bon στη Γαλλία και επέλεξε την Καλαμάτα και την Κεντρική Αγορά της προκειμένου να κάνει γυρίσματα και να μαγειρέψει. Επισκέφτηκε τα μανάβικα και τους παραγωγούς και αγόρασε τα υλικά του, όπως και ιχθυοπωλείο απ’ όπου αγόρασε φαγκρί, ετοιμάζοντας σεβίτσε! Ο Γάλλος σεφ ενθουσιάστηκε με την ποιότητα των φρέσκων προϊόντων της Αγοράς, αλλά και τις πολύ προσιτές τιμές τους. Δεν το πίστευε ότι θα έβρισκε τόσο καλά προϊόντα σε τόσο οικονομικές τιμές. Όπως μάς δήλωσε, στη Γαλλία τα καλά προϊόντα κοστίζουν ακριβά. Με τη βοήθεια μιας τοπικής παραγωγού μαγείρεψε επί τόπου το νόστιμο και ιδιαίτερο σεβίτσε, με όσους το δοκίμασαν να ενθουσιάζονται.
Ο Γάλλος σεφ ήταν φιλικός και άνετος με όλους, συνομίλησε με τους παραγωγούς, και με το χιούμορ μάς συστήθηκε. Στο τέλος της εκπομπής η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας τον κέρασε παραδοσιακές δίπλες αλλά και μεσσηνιακό τσίπουρο!
Μέλος της παραγωγής ήταν και ο Καλαματιανός στην καταγωγή, γεννημένος στο Παρίσι, Αλέξανδρος Ράλλης, που διατηρεί την εταιρεία Profil Grec στο Παρίσι, προμηθεύοντας με ελληνικά προϊόντα τα γαλλικά εστιατόρια, εισάγοντας έτσι αυθεντικές ελληνικές γεύσεις στη γαλλική κουζίνα. Μιλώντας στο MessiniLive μας εξήγησε ότι στις επιλογές που είχαν ήταν η Καλαμάτα, και η Αγορά της, καθώς αναζητούσαν έναν αυθεντικό και ανεπιτήδευτο χώρο με φρέσκα μεσσηνιακά προϊόντα.
Για την εξωστρέφεια της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας που επιβεβαιώνεται μέσα από τέτοιες δράσεις, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, Γιάννης Δούβας, θυμίζοντάς μας και τα δημοσιεύματα-ύμνους της Le Figaro για την Κεντρική Αγορά.
Στιγμιότυπα από τα γυρίσματα για την εκπομπή Très Très Bon σήμερα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας
