Green life

“Καθαρή Μάνη”: Διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση μέσω του παιχνιδιού!

Ενημερωτική εκστρατεία στη Στούπα από τον Σύλλογο "Καθαρή Μάνη" για τη διαλογή των απορριμμάτων στην πηγή και τη μη χρήση πλαστικών


Άλλη μια επιτυχημένη εκστρατεία πραγματοποίησε ο νεοσύστατος Σύλλογος "Καθαρή Μάνη" το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018, έξω από σουπερ μάρκετ της περιοχής της Στούπας.

Ο σκοπός ήταν να ενημερωθούν οι συνδημότες των μελών του Συλλόγου για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων τους και ιδίως των οργανικών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούνται ως τροφή ζώων, αλλά και για την δημιουργία κομπόστ χώματος στον κήπο μας.

Επιπλέον, μοιράστηκαν φυλλάδια και πουλήθηκαν T shirts και πάνινες τσάντες για τα ψώνια με το logo του Συλλόγου και έγινε συζήτηση για την μη χρήση πλαστικών τσαντών και γενικά πλαστικών μιας χρήσεως (μπουκάλια, καλαμάκια, ποτήρια του καφέ κτλ).
Ο Σύλλογος "Καθαρή Μάνη", με τα έσοδα από την καμπάνια αυτή αλλά και από τις συνδρομές των μελών του, θα αγοράσει ένα στατικό ποδήλατο που θρυμματίζει πλαστικά μπουκάλια από την εθελοντική οργάνωση Radikala και θα το δωρίσει στο δημοτικό σχολείο Στούπας.

Οι μαθητές του εν λόγω σχολείου κάνοντας ποδήλατο και παίζοντας θα θρυμματίζουν σε μκρά κομματάκια τα πλαστικά μπουκάλια μειώνοντας κατά 1/65 τον όγκο τους. Τα θραύσματα θα χρησιμοποιούνται για κατασκευή τμημάτων βάρκας ή για ανακύκλωση.
Τέλος σχεδιάζεται μαζί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Δήμου Δυτικής Μάνης,  η εκπαίδευση των μαθητών στη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

“Καθαρή Μάνη”: Διαλογή στην πηγή και ανακύκλωση μέσω του παιχνιδιού!

Δημοφιλέστερα

To Top