ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αποκαταστάθηκε η βλάβη στη δεξαμενή Πηδήματος-Επανέρχεται σταδιακά το νερό στην Καλαμάτα

Επανέρχεται σταδιακά η υδροδότηση στην πόλη της Καλαμάτας, μετά από μαραθώνιες προσπάθειες που έκαναν από τις 11 το πρωί τα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ, του Συνδέσμου Ύδρευσης και του Δήμου της Καλαμάτας.

Οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, όταν και διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα δεν το είχε ο αγωγός Φ600 αλλά η δεξαμενή, χωρητικότητας 300 κυβικών, τμήμα της οποίας σε βάθος 8 μέτρων σε ένα φρεάτιο φερτών είχε υποχωρήσει, και ποσότητες νερού που έφταναν ακόμα και στα 1.600 κυβικά ανά ώρα χάνονταν στο έδαφος.

Αμέσως, τέθηκε σε εφαρμογή μια μεγάλη επιχείρηση αυξημένης δυσκολίας, αφενός γιατί η πρόσβαση στη δεξαμενή ήταν δυσχερής, λόγω του δύσβατου σημείου στο οποίο βρίσκεται, αφετέρου λόγω της παλαιότητάς της, αφού χρονολογείται η κατασκευή της από το 1936 με τον αγωγό Φ600 να μπαίνει το 1978.

image00001

image00005

image00007

image00008

Οι μηχανικοί και οι τεχνικοί του Δήμου κατέστρωσαν τα σχετικά σχέδια, και τις εναλλακτικές λύσεις και επιλέχθηκε η λύση που θα παρέκαμπτε τη δεξαμενή μέσω bypass ώστε να παίρνει το νερό κατευθείαν από την υδρομάστευση και να το διοχετεύει στον αγωγό μεταφοράς. Έγινε σοβαρή παρέμβαση από το συνεργείο της ΔΕΥΑΚ στεγανοποίησης στην υπάρχουσα δεξαμενή, που μετά από λίγες ώρες, τέθηκε σταδιακά σε λειτουργία. 

image00014

image00015

image00016

image00017

image00018

image00023

Εργασία επίπονη και πολύωρη που έφεραν σε πέρας , με θετικό αποτέλεσμα, και μετά τις 8 το βράδυ διοχέτευσαν το νερό στο δίκτυο και άρχισαν να γεμίζουν και οι δεξαμενές στο Κάστρο και στις Τούρλες, και από εκεί στα σπίτια. Από τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΚ συνιστάται λελογισμένη χρήση και με φειδώ, ώστε να υπάρξει ομαλή ροή και ανταπόκριση του δικτύου και να αποφευχθεί ο κίνδυνος σπασίματος σε άλλο σημείο.

image00009

image00010

Το MessiniaLive βρέθηκε στη δεξαμενή και παρακολούθησε τις εργασίες που γίνονταν προκειμένου να δοθεί στον συντομότερο δυνατό χρόνο και πάλι το νερό στην πόλη. Στο σημείο βρέθηκαν και οι αντιδήμαρχοι Σαράντος Μαρινάκης και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος καθώς και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ, Μιχάλης Βασιλειάδης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Κώστας Αθανασόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αρφαρών Τέλης Ματθαίος, καθώς και ο πολιτικός μηχανικός της ΔΕΥΑΚ, Βασίλης Διαμαντόπουλος. Νωρίτερα είχαν παρευρεθεί στις εργασίες ο Δημοτικός Σύμβουλος και γεωλόγος Μιχάλης Αντωνόπουλος κι ο Πρόεδρος της ΚΑΚ Τάσος Αγγελής,

Όλο το βράδυ θα υπάρχει στο σημείο παρακολούθηση από τον κ.Μπελογιάννη του Συνδέσμου Ύδρευσης για παν ενδεχόμενο, ενώ οι εργασίες θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες από εργολάβο,  καθώς απαιτούνται ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η ροή αλλά και να θωρακιστεί η δεξαμενή.

Δημοφιλέστερα

To Top