ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακοπούλου: “Ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μικρή πτώση του”

Στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

Η κα. Γιαννακοπούλου στο εισαγωγικό σχόλιο της ομιλίας της αναφέρθηκε στην διακοπή της δίκης για την τραγωδία στο Μάτι και την αμεριμνησία της Πολιτείας να εξασφαλίσει την διεξαγωγή της. Χαρακτηριστικά, είπε:

«Χθες ζήσαμε κάτι απερίγραπτο, ένα γεγονός που ευτελίζει τις διαδικασίες της Δικαιοσύνης και θίγει την ευαισθησία όλων των Ελλήνων και ιδιαίτερα όσων έζησαν την τραγωδία στο Μάτι, όσων έχασαν τους ανθρώπους τους και είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες. Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την τραγωδία, η δίκη με το που ξεκίνησε διακόπηκε γιατί δεν είχε εξασφαλιστεί η κατάλληλη αίθουσα. Πρόκειται για συμβάν τριτοκοσμικής χώρας και δημιουργεί εύλογες ανησυχίες για την έναρξη αλλά και για την ολοκλήρωση της δίκης με τις ταχύτερες δυνατές διαδικασίες».

Αυτό που συνέβη αναδεικνύει τις σημαντικές ευθύνες της Πολιτείας που δεν έπραξε το αυτονόητο καθήκον της: να εγγυηθεί την απονομή της δικαιοσύνης. Η έναρξη της δίκης και η δυνατότητα να πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες της θα αποτελούσε την στοιχειώδη ένδειξη σεβασμού απέναντι στην μνήμη των 104 νεκρών.»

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την αποτελέσματα της έρευνας της EUROSTAT, επισημαίνοντας:

«Διάβαζα χθες πανηγυρισμούς για την σχετική υποχώρηση του πληθωρισμού. Η αλήθεια είναι μία και είναι πικρή. Παρά τη σχετική υποχώρηση του σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο πληθωρισμός εξακολουθεί να ροκανίζει όλο και περισσότερο τα πενιχρά εισοδήματα των νοικοκυριών, που δαπανούν το μεγαλύτερο μέρος του διαθέσιμου εισοδήματός τις για βασικά καταναλωτικά αγαθά, στα οποία σύμφωνα με την ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι αυξήσεις είναι ακόμα και διπλάσιες του μέσου όρου του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή. Φαντάζομαι ότι αυτή η αλήθεια δεν προσφέρεται για επικοινωνιακά παιχνίδια και πανηγυρισμούς πάνω σ΄ αυτή την δύσκολη κατάσταση».

Οι επιπτώσεις του πληθωρισμού δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιδοματικές πολιτικές που καταλήγουν πάλι τις τσέπες των λίγων και ισχυρών. Πολύ περισσότερο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τα μέτρα επικοινωνιακού χαρακτήρα τις κυβέρνησης της Ν.Δ., αφού αυτά έχουν δυστυχώς για τις πολίτες αποδειχθεί ατελέσφορα.

"Η Ελλάδα δυστυχώς φτωχοποιείται και η κοινωνία επιδοματοποιείται, με τις όποιες καθυστερημένες αντιδράσεις της κυβέρνησης να μη δίνουν κάποια ουσιαστική λύση, λειτουργώντας κατά κάποιο τρόπο ως ένα εφήμερο παυσίπονο. Ακόμα και με το καλάθι του νοικοκυριού αποπροσανατολίζει τις καταναλωτές με ένα ανεπαρκές βοήθημα"

Όποιος πάει σε ένα supermarket αντιλαμβάνεται ότι αγοράζει τα ίδια πράγματα με 30% κατά μέσο όρο αυξημένο το συνολικό κόστος σε σχέση με πέρυσι. Εν ολίγοις, ακόμα και αν πετύχει αυτό το μέτρο, θα είναι μια ασπιρίνη και μόνο.

«Χρειάζονται άλλα μέτρα, δομικά μέτρα που θα φρενάρουν την ακρίβεια.. Μέτρα που κατ’ επανάληψη έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,  η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και η θέσπιση πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, καθώς και η ρύθμιση του συνόλου των οφειλών, σε 120 δόσεις. Είναι ακατανόητο γιατί η Κυβέρνηση κωφεύει απέναντι σ΄ αυτές τις προτάσεις».

Γιαννακοπούλου: “Ο πληθωρισμός ροκανίζει τα εισοδήματα και η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη μικρή πτώση του”

Δημοφιλέστερα

To Top