Χορός

Aυλαία ρίχνει απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Φινάλε απόψε στην Εναλλακτική Σκηνή με CIE IOANNIS MANDAFOUNIS και SCARBO στις 19:30

Aυλαία ρίχνει απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας!
Για δέκα ημέρες, από τις 15 έως σήμερα 24 Ιουλίου 2022, κορυφαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν τη δουλειά τους σε όλους τους δημότες της πόλης και τους φιλότεχνους επισκέπτες της.

19.00 | Black Box, Kalamata Dance Megaron
Cie Ioannis Mandafounis | SCARBO

Στο Scarbo, η χορεύτρια Manon Parent αποκαλύπτεται στο κοινό, με τρόπο ρευστό, οργανικό και άμεσο, χωρίς διάμεσους ή αυτολογοκρισία.
Η δυνατότητα να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας σε κάθε πιθανή συνθήκη (είτε ψυχική είτε σωματική), μία ελευθερία που σπάνια μας δίνεται, αποτελεί τον πυρήνα του Scarbo· πρόκειται για την κοινοποίηση της οικειότητας.
Μια προσωπική ιστορία αποκαλύπτεται μέσω του χορού. Το Scarbo αμφισβητεί έτσι τη θέση της παραδοσιακής αφήγησης στον σύγχρονο χορό, προσφέροντας μια εκδοχή της που είναι ταυτόχρονα άκρως αφηρημένη και εντελώς συγκεκριμένη, με την ερμηνεύτρια πάντα στο επίκεντρο.
Το έντονα κινηματογραφικό σόλο συνοδεύεται εν μέρει από έργα των Maurice Ravel και Claude Debussy. Ο ρυθμικός διάλογος χρωμάτων και υλικών που λαμβάνει χώρα μεταξύ μουσικής και χορού δημιουργεί μια φυσική συνέχεια, μία σινεφίλ ταινία που παρουσιάζεται ζωντανά.

Ιδέα: Ιωάννης Μανταφούνης
Χορογραφία: Ιωάννης Μανταφούνης, σε συνεργασία με την Manon Parent
Χορός: Manon Parent
Φωτισμοί: David Kretonic
Διεύθυνση παραγωγής: Mélanie Fréguin
Βοηθός παραγωγής: Marie-Charlotte Guillot
Παραγωγή: Cie Ιωάννης Μανταφούνης
Συμπαραγωγή: Pavillon-ADC (Ch), Théâtre Le Colombier (Fr)
Με τη στήριξη της Πόλης της Γενεύης, της Πολιτείας της Γενεύης, του Swiss Arts Council Pro Helvetia, της Loterie Romande, του Stanley Thomas Johnson Foundation, του Ernst Göhner Foundation, και των ADC Studios

Φέτος το Φεστιβάλ επεκτάθηκε για δεύτερη χρονιά πέρα από την Καλαμάτα και ταξίδεψε σε 3 πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η Κόρινθος, η Τρίπολη και το Ναύπλιο υποδέχτηκαν με επιτυχία 3 παραστάσεις του Φεστιβάλ και συμμετείχαν και εκείνες στη φετινή Ωδή στην Ομορφιά!

Aυλαία ρίχνει απόψε στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Δημοφιλέστερα

To Top