Επί Σκηνής

ΔΗΠΕΘΕΚ: Κέρδισε το χειροκρότημα το έργο “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα”

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας ολοκλήρωσε απόψε το βράδυ τις δυο πρώτες παραστάσεις του έργου “Τρελοί έρωτες σε σκοτεινούς καιρούς ή απλά… Λα Μοσκέτα” στο Αμφιθέατρο του Κάστρου της Καλαμάτας σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη και προετοιμάζεται για περιοδεία στην Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα, την Αττική και την Θεσσαλονίκη. Το έργο έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή το βράδυ και σήμερα ήταν η δεύτερη παράσταση εντός πόλης. Στις 31 Αυγούστου θα δοθεί μία ακόμα παράσταση στο Κάστρο της Καλαμάτας, η οποία θα είναι και η τελική.

DSC-0608

image00005

image00008

DSC-0649

Το έργο είναι μία από τις σημαντικότερες λαϊκές κωμωδίες του 16ου αιώνα, κωμωδία που κάτω από την επιφανειακή της αφέλεια και λαϊκότητα, μας μιλάει για την διαφθορά και την βία σαν βασικές και σταθερές παραμέτρους μιας κοινωνίας σε παρακμή. Όσο για τον έρωτα, τίθεται και αυτός στην υπηρεσία των συμφερόντων.

image00016

image00009

image00018

Παρών στην πρεμιέρα και ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος με τον πρόεδρο της "Φάρις" Παντελή Δρούγα

DSC-0592

DSC-0595

DSC-0597

image00019
Η μετάφραση είναι του Κωστή Σκαλιώρα. Το σκηνικό και τα κοστούμια της Ρουμάνας σκηνογράφου Carmencita Brojboiou
Η πρωτότυπη μουσική οι στίχοι και τα τραγούδια του Δημήτρη Οικονομάκη.
Το θερμό χειροκρότημα κέρδισαν οι ηθοποιοί: Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ζερόμ Καλούτα, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Χριστός Νικολάου και Χρυσάνθη Δούζη.

DSC-0587

DSC-0589

DSC-0591
Την αποψινή παράσταση παρακολούθησε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος της ΦΑΡΙΣ Παντελής Δρούγας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Βασίλης Κοσμόπουλος, Βασίλης Τζαμουράνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Σοφρωνάς και Κώστας Τσαπόγας και φίλοι του θεάτρου σε μια όμορφη καλοκαιρινή βραδιά στο Κάστρο.

Δημοφιλέστερα

To Top