Τροφή για σκέψη

Έμπρακτη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στην τρίτεκνη οικογένεια που κάηκε το σπίτι της

Άμεσα τα αντανακλαστικά του Δήμου Καλαμάτας μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το σπίτι της τρίτεκνης οικογένειας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής Καλαμάτας.

Αμέσως- με εντολή δημάρχου- κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός Πρόνοιας του Δήμου, προκειμένου να στηριχθεί αυτή η οικογένεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, κατόπιν εντολής Παναγιώτη Νίκα ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης, αρμόδιος για θέματα πρόνοιας, επισκέφτηκε την συγκεκριμένη οικογένεια, ενώ η Δημοτική Αρχή μερίμνησε να δοθούν δωροεπιταγές, προκειμένου να καλύψει τις πρώτες και άμεσες ανάγκες.

Επίσης θα αιτηθεί στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να χορηγηθεί στην οικογένεια επίδομα εκτάκτων αναγκών- ανάλογο με αυτό που δόθηκε στους πλημμυροπαθείς- προκειμένου να αντικαταστήσουν την οικοσκευή τους. Την οικογένεια επισκέφτηκε και κοινωνική λειτουργός του Δήμου Καλαμάτας.

ΘΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΘΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος συνέδραμε στην αποκομιδή καμένων ειδών από το σπίτι της συγκεκριμένης οικογένειας, η οποία με αξιοπρέπεια προσπαθεί για την επιβίωση.
Πέραν αυτών, ο κ. Μπουζιάνης επισκέφθηκε τη ΔΕΗ, προκειμένου να ηλεκτροδοτηθεί εκ νέου το ακίνητο, αφού αποκατασταθούν οι βλάβες που προξενήθηκαν σ' αυτό από την πυρκαγιά.

Να σημειωθεί ότι το ρεύμα στην τρίτεκνη οικογένεια είχε κοπεί από τον Αύγουστο λόγω οφειλών περίπου 3.900 ευρώ.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πώς αυτή η τρίτεκνη οικογένεια βρέθηκε χωρίς ρεύμα, αφού ως γονείς τριών τέκνων εντάσσονται στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες όπως οι πολύτεκνοι, τα άτομα με χαμηλά εισοδήματα, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανάπηροι και τα άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης για τους οποίους ισχύουν ειδικά μέτρα προστασίας-που απαγορεύουν τη διακοπή ηλεκτροδότησης- όσον αφορά το τιμολόγιο της ΔΕΗ, με λίγα λόγια υπάγονται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, μετά από αίτησή τους. Ήταν ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο; Τους ενημέρωσε η ΔΕΗ για αυτή τη δυνατότητα;

Εκ των υστέρων και μετά την καταστροφή του σπιτιού τους- από ένα αναμμένο κερί για να βλέπουν στο σκοτάδι- κινητοποιήθηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός...
Η ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις, να ενημερώνει, να είναι αρωγός και προστάτης των πολιτών, πριν την καταστροφή.
Και τα ερωτήματα αμείλικτα: Γνώριζαν οι υπηρεσίας Πρόνοιας του Δήμου ότι είχε κοπεί το ρεύμα σε αυτή την τρίτεκνη οικογένεια; Είχε ενημερώσει η ΔΕΗ τον Δήμο για αυτή την περίπτωση;
Πρέπει ως κοινωνία να σταματήσουμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, και οι Υπηρεσίες οφείλουν να είναι δίπλα στον πολίτη σε τέτοιες περιπτώσεις και να δείχνουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους και όχι το ανάλγητο της γραφειοκρατίας και της τυπολατρίας.

Πρέπει όμως να επισημάνουμε και κάτι τελευταίο που δεν πρέπει να παραβλέψουμε. Η οικογένεια μέσα στο δράμα της καταστροφής του σπιτιού της αγκαλιάστηκε από πολλούς απλούς πολίτες και επαγγελματίες που σε αυτή την ατυχία της θέλησαν από την πρώτη στιγμή- όπως ο καθένας μπορούσε- να τη στηρίξει, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει ακόμα αλληλεγγύη και ένα χέρι βοηθείας για τον καθένα μας στα δύσκολα...

Μαίρη Περδικέα

Έμπρακτη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας στην τρίτεκνη οικογένεια που κάηκε το σπίτι της

Δημοφιλέστερα

To Top