ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πλαφόν κέρδους σε καύσιμα και προϊόντα που επηρεάζονται από τον πόλεμο

Η σχετική τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη - "Ήδη βάλαμε πολλά και μεγάλα πρόστιμα για την αισχροκέρδεια στην τροφική αλυσίδα και θα δείτε τη λίστα"

Με το περιθώριο κέρδους του Σεπτεμβρίου του 2021 θα πρέπει, εφεξής, να λειτουργούν όσοι εμπορεύονται ή παράγουν προϊόντα το κόστος των οποίων επηρεάζεται από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέχεια των χθεσινών του δηλώσεων σχετικά με την επιβολή πλαφόν κέρδους στα καύσιμα, στα σιτηρά και σε άλλα προϊόντα επηρεάζονταθ από τον πόλεμο.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι, πλέον, κατ΄ανώτατη τιμή, το περιθώριο κέρδους του Σεπτέμβρη του 2021 θα είναι ο οδηγός για το περιθώριο κέρδους. Μάλιστα διασαφήνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται με μέριμνα και για τις περιοχές όπως τα νησιά όπου υπάρχουν αυξημένα κόστη (π.χ. μεταφοράς) και γι'αυτό προβλέπεται ο προσδιορισμός του πλαφόν κέρδους στη βάση εσόδων - εξόδων.
Ο ίδιος σημείωσε πως «δεν θα μπει αόριστα πλαφόν στο περιθώριο κέρδους». «Γενικά όλες οι επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι πρέπει να βάλουν πλάτη αυτή τη δεδομένη συγκυρία» είπε, ενώ προανήγγειλε ότι σήμερα ή αύριο θα δημοσιοποιηθούν βαριά πρόστιμα, σε πολλές επιχειρήσεις στην τροφική αλυσίδα, για υπερβολικό κέρδος, σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων ελέγχων.

Η σχετική τροπολογία είναι έτοιμη και θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Γ. Οικονόμου: Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα στήριξης

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σημειώνοντας ότι θα εξεταστούν τα περιθώρια κέρδους για να αποκλειστούν οι δυνατότητες κερδοσκοπίας σε μια σειρά τομείς όπου οι ανατιμήσεις δεν εξηγούνται άμεσα.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η στήριξη για την ελάφρυνση από τις ενεργειακές ανατιμήσεις θα συνεχιστεί για όσο διαρκέσει αυτή η κρίση και πως λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ετοιμάζονται πολύ στοχευμένες πολιτικές στήριξης κυρίως σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη εξαντλώντας τις δημοσιονομικές αντοχές της χώρας.

Στο ερώτημα εάν θα δοθεί τελικά το λεγόμενο «επίδομα Πάσχα», απάντησε ότι σύντομα και, μόλις η κυβέρνηση είναι έτοιμη θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις.

Από https://www.naftemporiki.gr/
video OPEN tv

Δημοφιλέστερα

To Top