Επί Σκηνής

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”: Εντατικές πρόβες από το ΣΥΝ ΕΝΑ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ

Το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΣΥΝ ΕΝΑ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΟΥΜΠΟΥΡΟΣ συνεχίζει πρόβες με
εντατικούς ρυθμούς, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για το ανέβασμα του έργου «ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗ ΒΙΡΤΖΙΝΙΑ ΓΟΥΛΦ», του Αμερικανού συγγραφέα Έντουαρντ Άλμπι.

Πρόκειται για ένα δραματικό έργο με στιγμές που αναδύουν ένα αιχμηρό μαύρο χιούμορ, πολύ πλούσιο σε αναφορές, κρυμμένα νοήματα και συμβολισμούς που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής. Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αυτό το θεατρικό έργο αναπαριστά την «κόλαση του οικιακού βίου». Το μεγαλύτερο μέρος της δραματικής πλοκής αποκαλύπτει λανθάνουσες σχέσεις εξουσίας, ιεραρχικούς ρόλους και συμβολικά μοτίβα, που σε αντίθετη περίπτωση
δεν θα ήταν δυνατόν να αναγνωσθούν εάν ο συγγραφέας είχε προτιμήσει μία πιο «συμβατική» θεατρικά φόρμα ανάλυσης των συμβάντων, όπου τα γεγονότα θα έμοιαζαν περισσότερο «πραγματικά».

Το ζευγάρι των δύο βασικών ηρώων «ακροβατούν» ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα, την αλήθεια και το ψέμα, συμπαρασύροντας στη δίνη τους το νεαρό ζευγάρι που τους επισκέπτεται μεταμεσονύκτια.
Στην εξέλιξη της πλοκής, αποκαλύπτονται μυστικά και ψέματα που κάθε ζευγάρι κρατά καλά κρυμμένα, εκτυλίσσοντας μπροστά στα μάτια των θεατών εκρηκτικές συγκρούσεις με απίστευτη εναλλαγή συναισθημάτων.
Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία και πιο γνωστά έργα της διεθνούς δραματουργίας, που το 1966 μεταφέρθηκε και στη μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστές την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
Μετάφραση: Αντώνης Θεοδώρου
Μουσική Επιμέλεια: Μιμίκα Τάσση
Σκηνικά-Κοστούμια-Φωτισμοί: Κώστας Κατσουλάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Πετρουλέα

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:
Μάρθα: Σοφία Μποτσέα
Τζωρτζ: Νίκος Κυριακουλάκος
Νικ: Νίκος Καπόπουλος
Στο ρόλο της Χάνυ σε διπλή διανομή: Γιώτα Μπούνα & Χαρούλα Νίκου

Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής (ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ) και ώρα 9.15μμ. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι 19 Νοεμβρίου, Δευτέρα-Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή στις 9:15 μμ και Σάββατο –
Κυριακή στις 8 μμ.

“Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ”: Εντατικές πρόβες από το ΣΥΝ ΕΝΑ

Δημοφιλέστερα

To Top