Υγεία

Αλειφέρη: “Το 28% των κλινών του Νοσοκομείου για covid ασθενείς-Το 95% είναι ανεμβολίαστοι”

AΛΕΙΦΕΡΗ: "Έχουμε 5 ασθενείς που είναι πολύ βαριά νοσούντες"-"Βλέπουμε καθημερινά 28-30 ασθενείς που είναι θετικοί"

Στην 3η φάση του Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης έχει πλέον περάσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, μετά την εκτίναξη κρουσμάτων και εισαγωγών στην Κλινική Covid που πλέον έχει τριπλασιάσει τις κλίνες της, ενσωματώνοντας κλίνες από άλλα τμήματα.

Στοιχεία και δεδομένα από τη λειτουργία της Κλινικής Covid αλλά και τη γενικότερη κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έδωσε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Αλειφέρη. "Αν είχαμε καλύτερη ανταπόκριση στον εμβολιασμό δεν θα είχαμε αυτή την κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας", δήλωσε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πολίτες που είναι επιφυλακτικοί με τον εμβολιασμό να αναθεωρήσουν. "Να βγάλουν από τη σκέψη τους το "καλύτερα να νοσήσω παρά να εμβολιαστώ. Δεν ξέρουμε πόσο βαριά μπορεί να νοσήσει ο καθένας. Έχουμε αυτή τη στιγμή 5 ασθενείς που είναι πολύ βαριά νοσούντες".

Όπως δήλωσε από τους νοσηλευόμενους στην Κλινική Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας το 95% είναι ανεμβολίαστοι και μόλις το 5% έχει κάνει το εμβόλιο.

"Καθημερινά βλέπουμε 28-30 ασθενείς που είναι θετικοί, και γίνεται εκτίμηση της κατάστασή τους, ενδεχομένως και εισαγωγής τους", δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, συμπληρώνοντας οτι το 28% των κλινών του Νοσοκομείου Καλαμάτας αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί ανάγκες των ασθενών με κορονοϊό.

"Το 17% του προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί"

"Μόνο το 17% του προσωπικού δεν έχει εμβολιαστεί, δήλωσε η Ελένη Αλειφέρη, επισημαίνοντας οτι το Νοσοκομείο έχει κάνει τα σχέδιά του και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει πρόβλημα από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και τίθεται σε ισχύ η αναστολή εργασίας για εργαζόμενους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

"ΟΙ ΝΟΣΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ"

"Οι νοσήσεις από covid των εργαζομένων μας δεν προέρχονται από το Νοσοκομείο. Κατά 99% προέρχονται από οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Δεν έχουμε ενδονοσοκομειακή διασπορά μέχρι τώρα. Αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα, για να έχουμε το προσωπικό μας διαθέσιμο για τους ασθενείς".

Μ.Π.

Δημοφιλέστερα

To Top