Cinema

Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας: “Δεν είμαστε άγγελοι” την Πέμπτη 22 Ιουλίου στο Café Cine

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΓΕΛΟΙ – WE’RE NO ANGELS

Comedy, Crime, Romance | K-15 | 1955 | USA | 106’

σκηνοθεσία: Michael Curtiz

παίζουν: Humphrey Bogart, Peter Ustinov, Aldo Ray

21:30 | Café Cine (Δυτική Παραλία Καλαμάτας) | Είσοδος 4 ευρώ, ελεύθερη κάτω των 18

Παραμονή Χριστουγέννων του 1895, στο περιβόητο Νησί του Διαβόλου. Τρεις κατάδικοι έχουν μόλις αποδράσει από τη φυλακή και ψάχνουν τρόπο να χωθούν σε καράβι που θα αναχωρήσει για τη Γαλλία. Η ανάγκη για ρούχα και μετρητά τους οδηγεί στο κατάστημα/σπίτι της «αλαλούμ» οικογένειας Ντικοτέλ, το οποίο σχεδιάζουν να κλέψουν. Πρώτα όμως πρέπει περάσουν μαζί τους τα Χριστούγεννα…

Ο Michael Curtiz, γνωστός κυρίως από το κλασικό αριστούργημα Casablanca, σκηνοθετεί μία χαριτωμένη κωμωδία της οποίας η μοναδική αδυναμία έγκειται στην θεατρική της προέλευση, αν και οι κωμικοί χαρακτήρες υπερκαλύπτουν τη λιτότητα του σκηνικού, καθώς αλωνίζουν την οθόνη, εκσφενδονίζοντας σερί από απίθανες ατάκες. Την ίδια ώρα, το φιλμ διαθέτει ένα απίθανο production value, όπου ειδικότερα στους τομείς της σκηνογραφίας και των κοστουμιών έχουν γίνει θαύματα.

Το σενάριο βασίστηκε στο θεατρικό κείμενο του Albert Husson «La Cuisine des Anges». Το έργο έκανε την αμερικάνικη πρεμιέρα του στο Broadway στις 11 Μαρτίου του 1953, με τίτλο «My Three Angels». Την παράσταση (που έπαιξε συνολικά 344 φορές, με μεγάλη επιτυχία) είχε σκηνοθετήσει ο γνωστός ηθοποιός José Ferrer. Ουδείς από το θεατρικό καστ πέρασε στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου.

Δημοφιλέστερα

To Top