Υγεία

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Σε 12 περιορίζονται τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα που καταγράφει για τη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ το τελευταίο 24ωρο. Μετά το σοκ από τα χθεσινά 30 μέσα σε 24 ώρες, ίσως ο σημερινός αριθμός να δείχνει μια αποκλιμάκωση. Ωστόσο, πάντα τις Κυριακές τα τεστ είναι σχεδόν τα μισά από τις καθημερινές, οπότε ο σημερινός αριθμός των κρουσμάτων να μην είναι τελικά ενδεικτικός της επιδημιολογικής κατάστασης. Πάντως, η εβδομάδα αυτή έκλεισε στη Μεσσηνία με 101 κρούσματα, ξεκινώντας από μηδενικά τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, σκαρφαλώνοντας στα 30 το Σάββατο 10 Ιουλίου, για να καταλήξουμε στα σημερινά 12.

Τα επόμενα 24ωρα θα φανεί, αν πρόκειται για περιορισμένη έξαρση ή αν έχει υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. Αν και Κυριακή σήμερα, έγιναν 313 rapid test στην Καλαμάτα, στο "Αλ.Κουμουνδούρος" από τον ΕΟΔΥ.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ 5 ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΠΟΥ  ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σταθερός τα τελευταία 24ωρα διατηρείται ο αριθμός των νοσηλευομένων στην Κλινική Covid. Παραμένουν 5 οι ασθενείς με κορονοϊό, μετά και τις δύο εισαγωγές που έγιναν σήμερα αλλά και τα ισάριθμα εξιτήρια που δόθηκαν. Κενή εξακολουθεί να είναι η ΜΕΘ Covid.

Και σήμερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα αναλυτικά τα αποτελέσματα των rapid test του Σαββάτου, που έγιναν στο "Αλ.Κουμουνδούρος" στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα:

ΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΣ

347 rapid test με 6 θετικά (1.73%) αφορούν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 20 έτη.

Τα υπόλοιπα θετικά διαγνωσμένα τεστ (συνολικά 30 επιβεβαιωμένα χθες) έγιναν από ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, αλλά και από αυτοδιαγνωστικά τεστ (self-tests).

Πλέον όπως διαμορφώνεται και πανελλαδικά, ο μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 20 χρόνια, που σημαίνει ότι πλέον "χτυπάει" άτομα πολύ νεαρής ηλικίας.

 

Μαίρη Περδικέα

 

 

12 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Δημοφιλέστερα

To Top