Αθλητισμός

Μαύρη Θύελλα: Το τεχνικό επιτελείο του τίτλου- Όλοι οι άνθρωποι των πρωταθλητών και ο σημαντικός ρόλος των Κοντογιάννη, Γιαλλούρη

Οι “εργάτες” του τεχνικού τιμ που σήκωσαν με επιτυχία το βάρος της προσπάθειας, οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχεδιασμό της διοίκησης

 

Η Καλαμάτα κατάφερε φέτος να κάνει πράξη τις προσδοκίες των αμέτρητων φίλων της και το όραμα του προέδρου και μεγαλομετόχου Γιώργου Πρασσά. Απo την αρχή της σεζόν ο πήχης είχε μπει ψηλά και στο τέλος ήρθε η δικαίωση καθώς η Μαύρη Θύελλα στηρίχθηκε στο καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας αλλά και σε ένα άριστο τιμ.

Ασφαλώς και σε αυτή τη σπουδαία επιτυχία οι μεγάλοι πρωταγωνιστές είναι οι παίχτες που κλήθηκαν να βγάλουν με επιτυχία την αρχική τους αποστολή, υπάρχουν όμως και οι “εργάτες” του τεχνικού τιμ που σήκωσαν με επιτυχία το βάρος της προσπάθειας, οργάνωσαν και εκτέλεσαν το σχεδιασμό.

Άλλωστε για να καταφέρει μια ομάδα να πιάσει το ταβάνι των προσδοκιών πρέπει να δουλέψει ως σύνολο με τα επί μέρους γρανάζια να παράγουν έργο και στην περίπτωση της Μαύρης Θύελλας από τον έχοντα το πρόσταγμα Νίκο Αναστόπουλο μέχρι τον τελευταίο που βρέθηκε στα αποδυτήρια.

Η Καλαμάτα ευτύχησε σ’ αυτή της την προσπάθεια να έχει τους κατάλληλους ανθρώπους στις σωστές θέσεις στο προπονητικό τιμ του Νίκου Αναστόπουλου.

Ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός ήταν ο ρόλος του Μιχάλη Κοντογιάννη. Ο 52χρονος προπονητής, κάτοχος UEFA A και γυμναστής, δούλεψε όλη τη σεζόν αθόρυβα και μεθοδικά. Από τον προγραμματισμό και την οργάνωση της προετοιμασίας και του εβδομαδιαίου προγράμματος προπονήσεων μέχρι την μελέτη και ανάλυση των αντιπάλων, η παρουσία του υπήρξε καταλυτική συμβάλλοντας τα μέγιστα για τον τίτλο.

Μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία ανήκει επίσης στον προπονητή τερματοφυλάκων Τάσο Γιαλλούρη.

Ο 43χρονος Κύπριος προπονητής, ο οποίος υπήρξε διεθνής ως παίκτης της Ομόνοιας, με την οποία αγωνίστηκε σε Champions League και Europa League, αντικατέστησε στα τέλη Φεβρουαρίου το Φίλιππο Μπολοβίνη και έκανε άριστη δουλειά με την τετράδα των γκολκίπερ της Μαύρης Θύελλας, όπως άλλωστε φάνηκε και από τις επιδόσεις τους.

Με τον δικό του σημαντικό ρόλο στην ομάδα ο Θεσσαλονικιός γυμναστής Θόδωρος Ποντίδης και ο εργοφυσιολόγος Θάνασης Μουρτζιάπης, ενώ ο φυσικοθεραπευτής Κώστας Διαμαντόπουλος που υπήρξε η πιο πρόσφατη προσθήκη και οι βοηθοί του Πέτρος Ζέρβας, Γιώργος Τζώλος, συνετέλεσαν ώστε να υπάρχει άμεση αποκατάσταση των τραυματιών.

Τεράστια η συμβολή και του γιατρού της ομάδας Παναγιώτη Ντεϊμεντέ, ενός άριστου επιστήμονα με γνώσεις και μεγάλη εμπειρία ιδιαίτερα σε αθλητικές κακώσεις.

Την καθημερότητα της ομάδας έζησε σχεδόν όσο κανένας ο γενικός αρχηγός Έκτωρας Στέφανος που ανταποκρίθηκε στα νέα του αυξημένα καθήκοντα, δίνοντας άμεσα λύσεις όπου χρειάστηκε.

Τελευταίος στην αναφορά μας αλλά όχι έσχατος, μάλλον πρώτος στις καρδιές όλων ο φροντιστής της ομάδας Αβράμης Αθηνέλης, ο πιστός για χρόνια εργάτης των μελανόλευκων αποδυτηρίων που με την συμβολή του νεότερου Γιάννη, φρόντισαν για τα πάντα.

Μαύρη Θύελλα: Το τεχνικό επιτελείο του τίτλου- Όλοι οι άνθρωποι των πρωταθλητών και ο σημαντικός ρόλος των Κοντογιάννη, Γιαλλούρη

Δημοφιλέστερα

To Top