MESSINIA PLUS

Ανάσταση στην Υπαπαντή Καλαμάτας: Γέμισε η πλατεία κόσμο για το “Χριστός Ανέστη”

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ"

Συγκλονιστικές οι εικόνες από την πλατεία Υπαπαντής όπου πλήθος κόσμου έσπευσε νωρίς απόψε το βράδυ για την Ανάσταση. Μετά την περσινή Ανάσταση στα μπαλκόνια, φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά με τον κόσμο να προσέρχεται μεν στις εκκλησίες, αλλά με μάσκες και πολύ νωρίς, αφού η Ανάσταση έγινε στις 21.00 λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στις 22.00. Η πλατεία της Υπαπαντής γέμισε κόσμο, μιας και μέσα στο ναό επιτρέπονταν συγκεκριμένος αριθμός ατόμων. Με μάσκες, τις λαμπάδες τους και με ευλάβεια ο κόσμος κατέκλυσε την πλατεία για το "Χριστός Ανέστη".

Ήδη από τις 8 το βράδυ οι πιστοί προσέρχονταν κατά παρέες και οικογένειες στην Υπαπαντή, γεμίζοντας σιγά σιγά την πλατεία

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.
Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία Εκπροσώπων Τοπικών Αρχών και Φορέων αλλά και των πιστών, οι οποίοι κρατούσαν αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως.

Ο κ. Χρυσόστομος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κάτω από τους ήχους των χαρμοσύνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε το «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος χρόνια πολλά με υγεία και η χαρά της Αναστάσεως να πλημμυρίζει την καρδιά του κάθε ανθρώπου με αγάπη και ελπίδα. Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Ανάσταση στην Υπαπαντή Καλαμάτας: Γέμισε η πλατεία κόσμο για το “Χριστός Ανέστη”

Δημοφιλέστερα

To Top