ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κεντρικόν”: Ολοκληρώνονται την Κυριακή τα γεύματα αγάπης

ΜΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 25 ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΧΕΔΟΝ 13.000 ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ!

Συνεχίστηκε την Κυριακή 4 Απριλίου με την παρασκευή και διανομή 400 μερίδων φαγητού κι ολοκληρώνεται την Κυριακή 11 Απριλίου, η εθελοντική δράση της ομάδας του μεζεδοπωλείου "Κεντρικόν" που προσφέρει γεύματα αγάπης κι αλληλεγγύης σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, χωρίς κριτήρια, χωρίς περιορισμούς, χωρίς δικαιολογητικά και γραφειοκρατία, μόνο με ένα χαμόγελο. Μια δράση που κράτησε αρκετούς μήνες μέσα στην καραντίνα και ξεκίνησε αρχικά με 100 μερίδες και τελικά ξεπέρασε στην πορεία της τις 400!

Μια ομάδα εθελοντών σε όλα τα πόστα του "ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ", ενός καταστήματος εστίασης που είναι κλειστό λόγω των μέτρων κι ο ιδιοκτήτης του Παναγιώτης Μπούχαλης θέλησε να δείξει έμπρακτα την υποστήριξή του σε άτομα που στερούνται πολλές φορές ακόμα και το φαγητό, αφήνοντας τα σπίτια τους κάθε Κυριακή και τις παραμονές των αργιών τα σπίτια τους για να προσφέρουν.

Οργανώθηκε λοιπόν μια μεγάλη ομάδα εθελοντών στην κουζίνα, στην διανομή στην προετοιμασία των φαγητών που συνεχώς μεγάλωνε, και ξεπέρασε τα 25 άτομα, με την θερμή υποστήριξη ατόμων ή επιχειρήσεων της πόλης που πρόσφεραν κι αυτές υλικά ή στήριξαν οικονομικά την σπουδαία αυτή δράση.

Την Κυριακή οι σεφ με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Παπαδάκη έφτιαξαν μοσχάρι κοκκινιστό, χοιρινό κρασάτο, σπανακόρυζο, μαριδάκι στο τηγάνι, σαλάτες, φρέσκο ψωμί αλλά μοιράστηκαν και ρούχα και παιχνίδια!

Σημαντική ήταν η βοήθεια από την ΕΥΡΩΕΜΠΟΡΙΚΗ, του Εργαστήρι Χριστόπουλος, ο κ.Φώτης Μάνθος, το Coffee Market από την Φοικικούντα, τους Αφους ΧΑΙΔΟΥ, ιχθυοπωλεία Κοτσώρη, μια επιχείρηση από τη Μεσσήνη, Αφοί Γιαννακόπουλοι στη Μαναβική, το κρεοπωλείο ΟΔΕΜΙΣΩΤΗ, το μεσιτικό γραφείο του Θόδωορου Σταθά, ο Γιώργος κι ο Άρης Καπερώνης από την Τρίοδο, η Βίκυ Καραμπάτσου κι ο Απόλλωνας Καλαμάτας βόλει!
Την Κυριακή 11 Απριλίου η εθελοντική δράση θα ολοκληρωθεί, αφού το κατάστημα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την επαναλειτουργία του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα εγκαταλείψει την εθελοντική του κάλυψη σε άτομα που έχουν ανάγκη, όπως έκανε από την αρχή της λειτουργίας του.

Δημοφιλέστερα

To Top