Αθλητισμός

Formula 1: O Χάμιλτον νικητής στο “θρίλερ” του Μπαχρέιν

Ο Λιούς Χάμιλτον ήταν νικητής του πρώτου εφετινού αγώνα της Φόρμουλα Ένα που έγινε στο Μπαχρέιν, μετά από μεγάλη «μάχη» με τον Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε να πάρει τη νίκη βάζοντας υποψηφιότητα για την κατάκτηση και ενός 8ου παγκόσμιου τίτλου στην καριέρα του, μπροστά από τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull-Honda που τον πίεσε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ξεκινώντας από την τέταρτη pole θέση της καριέρας του, ο Φερστάπεν πήρε τον έλεγχο του αγώνα νωρίς, αλλά έχασε το πλεονέκτημά του όταν ο Χάμιλτον μπόρεσε να πάρει προβάδισμα στον πρώτο γύρο pit stop. Μετά από μια δεύτερη στάση και για τους δύο οδηγούς – ο Ολλανδός μπήκε 10 γύρους μετά τον βρετανό Παγκόσμιο πρωταθλητή - ένα συναρπαστικό φινάλε στήθηκε, καθώς ο Φερστάπεν μείωνε το προβάδισμα του Χάμιλτον πριν επιχειρήσει ένα πέρασμα στον 53ο γύρο.

Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του Φερστάπεν, με τον Χάμιλτον να κρατάει μέχρι τη σημαία για να κερδίσει την 96η καριέρα του με λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο - ενώ ο Χάμιλτον πήρε επίσης το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με 5,111 για τους περισσότερους γύρους σε θέση οδηγού στην ιστορία της F1.

Πίσω από το ζευγάρι της κορυφής, ο Μπότας τερμάτισε τρίτος μετά από ένα καθυστερημένο pit stop για να κερδίσει με επιτυχία τον γρηγορότερο βαθμό μπόνους γύρου, ενώ ο Λάντο Νόρις επανέλαβε το αποτέλεσμα του από το Grand Prix του Μπαχρέιν 2020 με μια φανταστική παρουσία στην τέταρτη θέση για τη McLaren.

Formula 1: O Χάμιλτον νικητής στο “θρίλερ” του Μπαχρέιν

Δημοφιλέστερα

To Top