ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλόπουλος: Ενδιαφέρον από ΜΚΟ για φιλοξενία ανήλικων προσφυγόπουλων στην Καλαμάτα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΝΟΙΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Για το έκδηλο ενδιαφέρον να φιλοξενηθούν ανήλικα προσφυγόπουλα στην πόλη της Καλαμάτας ενημέρωσε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Δημοσιεύτηκε από MessiniaLive στις Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα για το  ηλεκτρονικό αίτημα που έλαβε από τη ΜΚΟ "ΜΕΤΑδραση" για οικογένειες στην Καλαμάτα που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν ως ανάδοχοι γονείς προσφυγόπουλα, αλλά και για διαμερίσματα που έχουν νοικιαστεί, προκειμένου να φιλοξενήσουν εφήβους πρόσφυγες, ηλικίας 16 με 18 ετών.

Επίσης η ΜΚΟ  τον ενημέρωσε πως αναζητά χώρο για να λειτουργήσει ως Δομή Φιλοξενίας και να φιλοξενηθούν 18 προσφυγόπουλα ηλικίας από 12-15 ετών. Ο δήμαρχος είναι θετικά διακείμενος στο παραπάνω αίτημα και δήλωσε στους δημοτικούς συμβούλους πως έχει προγραμματιστεί συνάντηση την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Καλαμάτας με εκπροσώπους της ΜΚΟ "Μετάδραση", ώστε να υπάρξει και δια ζώσης συνεννόηση για το θέμα. Στη συνέχεια θα ενημερωθεί και πάλι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.

Άλλωστε, να μην ξεχνάμε, ότι αυτή τη στιγμή έχουμε 4.000 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στη χώρα και σύμφωνα με το εθνικό σχέδιο της Κυβέρνησης "Κανένα παιδί μόνο " αυτά θα φιλοξενηθούν σε δομές, διαμερίσματα και ανάδοχες οικογένειες. Η κίνηση αυτή έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη κίνηση της Κυβέρνησης, πριν λίγες ημέρες, να ορίσει και στη Μεσσηνία 6 Δημοτικά Σχολεία, ως  ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας, όπου θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής προσφυγόπουλων-προκειμένου να παρακολουθούν μαθήματα.

Aκολουθεί το e-mail που στάλθηκε στο Δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Σαράντο Μαρινάκη, από τη ΜΚΟ "ΜΕΤΑδραση":

Διαβάστε και αυτό:

Σε 6 Δημοτικά Σχολεία της Μεσσηνίας θα λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για προσφυγόπουλα

Δημοφιλέστερα

To Top