ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κλειδωμένη η τουαλέτα των ΑμεΑ κοντά στο Φιλοξένια!

Με μια δυσάρεστη έκπληξη ήρθαν σήμερα το πρωί αντιμέτωποι στην παραλία της Καλαμάτας κοντά στο Φιλοξένια επισκέπτες ΑμεΑ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την χημική τουαλέτα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δύο τουρίστριες ΑμεΑ απο τη Ρωσία, που απολάμβαναν το μπάνιο τους με τη χρήση της ράμπας του Seatrac πλησίον του Φιλοξένια, διαμαρτυρήθηκαν όταν διαπίστωσαν ότι η τουαλέτα ΑμεΑ που υπάρχει στο σημείο ήταν κλειδωμένη και δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση.

Την αρχική δυσάρεστη έκπληξή τους διαδέχτηκε ο θυμός και η απογοήτευση, καθώς υποτίθεται ότι το κουβούκλιο που έχει τοποθετηθεί επί της παραλίας εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς τον σκοπό.
Και εφόσον ο Δήμος διαθέτει τις υποδομές για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στην παραλία, τόσο κάτω από την εκκλησία της Ανάστασης, όσο και πλησίον του ξενοδοχείου Φιλοξένια, αυτή η εξυπηρέτηση οφείλει να είναι ουσιαστική και όχι κατ' επίφαση.
Και τα ερωτήματα παραμένουν.
Γιατί ήταν κλειδωμένη η τουαλέτα;
Ποιος έχει τα κλειδιά; Δεν θα έπρεπε να είναι ελεύθερη η χρήση τους για όλα τα άτομα με αναπηρία; Αυτός άλλωστε δεν είναι ο σκοπός για τον οποίο τοποθετήθηκε εκεί;
Ότι και να έχει συμβεί οφείλουν οι αρμόδιοι να λύσουν άμεσα το πρόβλημα.

Είναι πραγματικά λυπηρό να διαθέτουμε ως πόλη τις υποδομές στην παραλία για τους συμπολίτες μας αλλά και τους επισκέπτες μας με αναπηρία και κινητικά προβλήματα (Ράμπα SEATRAC,ΝΤΟΥΖ,Τουαλέτα ΑμεΑ), και αυτές να μην είναι λειτουργικές.

Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου- όπως άλλωστε έγινε με την πρόσφατη βλάβη του seatrac στο σημείο και την επισκευή του αυθημερόν από τεχνικό της Πάτρας.
Είναι πραγματκά οξύμωρο να υπάρχει τουαλέτα στο σημείο αλλά να μην μπορεί να την χρησιμοποιήσει κανείς!
Γιατί μαζί με την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της Καλαμάτας δυσφημίζεται η ίδια η πόλη από τις προβληματικές ή μη λειτουργικές υποδομές ΑμεΑ.

Μ.Π.

Δημοφιλέστερα

To Top