Αθλητισμός

Μουντομπάσκετ 2019: Τέσσερις ομάδες κλείδωσαν την παρουσία τους στην 8άδα

Τέσσερις ομάδες έκλεισαν τα εισιτήριά τους για τους προημιτελικούς του Μουντομπάσκετ 2019, με την Πολωνία, την Αργεντινή, τη Σερβία και την Ισπανία να κλειδώνουν τη συμμετοχή τους.

Η έκπληξη του τουρνουά, η Πολωνία, συνεχίζει το σερί της ύστερα από μια νίκη - θρίλερ με σκορ 79-74 επί της Ρωσίας. Έτσι, ανέβηκε στο 4-0 του Group I, το οποίο ήταν αρκετό για να της εξασφαλίσει μία από τις δύο θέσεις της κορυφής μαζί με την Αργεντινή, η οποία με τη σειρά της έκανε τη δουλειά με 87-67 επί της Βενεζουέλας για την τέταρτη σερί επικράτησή της στην Κίνα.

Έχοντας προκριθεί στα προημιτελικά, οι Πολωνοί κατάφεραν κάτι σπουδαίο στην επιστροφή τους στα Παγκόσμια Κύπελλα ύστερα από 52 χρόνια και το FIBA Basketball World Cup 1967 στην Ουρουγουάη, όταν τελείωσε στην 5η θέση μιας διοργάνωσης 13 ομάδων.

 

Προβολή εικόνας στο Twitter

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Με μια επιβλητική νίκη με σκορ 90-47, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς ξεκίνησαν με θρίαμβο το Δεύτερο Γύρο και έδειξαν πράγματα για τον τίτλο του φαβορί που τους ακολουθεί. Πλέον έχουν μέσο όρο διαφοράς 40,8π. ύστερα από τις τέσσερις νίκες τους στην αρχή της διοργάνωσης.

Την ίδια μέρα, η Ισπανία με ένα 11-4 σερί στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε την νίκη με σκορ 67-60 για να ολοκληρώσει τη λίστα των ομάδων που προκρίνονται στη Γουχάν. Ωστόσο, μένει να φανεί ποιος θα τερματίσει πρώτος και ποιος δεύτερος στο Group J, στο παιχνίδι των αήττητων της Κυριακής.

Παρομοιώς, η Αργεντινή και η Πολωνία θα αγωνιστούν για την πρώτη θέση του Group I.

 

Στους αγώνες κατάταξης 17-32, η διοργανώτρια Κίνα πήρε μια δύσκολη νίκη με 77-72 απέναντι στην Ν. Κορέα μπροστά στο παθιασμένο κοινό στην Γκουανγκτζού. Αυτή η νίκη βάζει την Κίνα σε περίοπτη θέση για το Ολυμπιακό εισιτήριο, που θα δοθεί στην Ασία. Το Ιράν, από την μεριά του, επιβλήθηκε δύσκολα της Ανγκόλας, 71-62, για να μείνει στη συζήτηση.

Επίσης, η Νιγηρία και η Τυνησία πήραν νίκες, με την Νιγηρία να τα καταφέρνει απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού, 83-66 και την Τυνησία κόντρα στις Φιλιππίνες με σκορ Philippines 86-67, για να βελτιώσουν τα ρεκόρ τους σε 2-2.

Στη δράση της Κυριακής, η Σενεγάλη δεν έχει αποκλειστεί ακόμα από τη διαδικασία του εισιτηρίου της Αφρικής.

Τα αποτελέσματα

Group I
Πολωνία – Ρωσία  79-74
Αργεντινή – Βενεζουέλα  87-67

Η βαθμολογία
Αργεντινή 8
Πολωνία 8
Ρωσία 6
Βενεζουέλα 6

Group J
Σερβία – Πουέρτο Ρίκο  90-47
Ισπανία – Ιταλία  64-58

Η βαθμολογία
Σερβία 8
Ισπανία 8
Ιταλία 6
Πουέρτο Ρίκο 6

Group M
Νιγηρία – Ακτή Ελεφαντοστού  83-66
Κίνα – Ν.Κορέα  77-73

Η βαθμολογία
Νιγηρία 6
Κίνα  6
Ακτή Ελεφαντοστού 4
Ν. Κορέα 4

Group Ν
Αγκόλα – Ιράν  62-71
Τυνησία – Φιλιππίνες  86-67

Η βαθμολογία
Τυνησία 6
Ιράν 5
Αγκόλα 5
Φιλιππίνες 4

Το πρόγραμμα του Σαββάτου 6/9

Group K
Βραζιλία – Τσεχία
ΗΠΑ – Ελλάδα

Group L
Αυστραλία – Δομινικανή Δημοκρατία
Γαλλία – Λιθουανία

Group Ο
Νέα Ζηλανδία – Ιαπωνία
Τουρκία – Μαυροβούνιο

Group P
Καναδάς – Ιορδανία
Γερμανία – Σενεγάλη

 

Μουντομπάσκετ 2019: Τέσσερις ομάδες κλείδωσαν την παρουσία τους στην 8άδα

Δημοφιλέστερα

To Top