Επιχειρείν

Ελληνικά Πετρέλαια: Ενισχύουν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

"ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΕ OΛΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

Εδώ και πολλά χρόνια ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ως υποστηρικτής ενεργειών για ζωή και δράση, βρίσκεται πάντα κοντά σε πρωτοβουλίες που αξιοποιούν και απελευθερώνουν τις φρέσκες φωνές και διευρύνουν τους ορίζοντες των νέων ανθρώπων.

Σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (παραστάσεις Όπερας Σκιών και Παιδικής Όπερας «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα»), το Εθνικό Θέατρο (παραστάσεις «Πλούτος» και «Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε»), το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης (παραστάσεις Εκκλησιαστικού Οργάνου, Φιλαρμονικής Ορχήστρας Γαλλικής Ραδιοφωνίας κ.α.) το 2018, δόθηκε η ευκαιρία σε 1.480 παιδιά και νέους από τους όμορους Δήμους, καθώς και σε περισσότερα από 1.850 άτομα, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, να επισκεφτούν σύγχρονους χώρους τέχνης και πολιτισμού, να αγαπήσουν τον πολιτισμό με βιωματικό τρόπο, να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να διδαχτούν, αλλά και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους.

 

  • Έργα υποδομής για τον πολιτισμό: Χρηματοδότησης της ανακατασκευής του Ισογείου REX, της Παιδικής και Εφηβικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου.
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια μουσικής, αφήγησης και χορωδιακής αγωγής: Συμμετοχή 42 ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, κάτοικοι των νησιών Τήνος, Μύκονος, Σαντορίνη και σε συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ και την «ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ».
  • Πρόγραμμα ξεναγήσεων σε Μουσεία: Στήριξη περιοδικών εκθέσεων και δράσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Μουσείου «Γουλανδρή» Φυσικής Ιστορίας, του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Μουσείου Μπενάκη, καθώς και κάλυψη εξόδων για την ξενάγηση 500 μαθητών από 9 σχολεία των όμορων Δήμων και 700 ατόμων, εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη των μνημείων και της τέχνης μέσω και από τις ξεναγήσεις.
  • Ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων όμορων Δήμων: Συστηματική ενίσχυση των πολιτιστικών εκδηλώσεων (Ελευσίνα-Αισχύλεια, Ασπρόπυργος-Θριάσια, θερινές εκδηλώσεις Μάνδρας-Ειδυλλίας, Κορδελιού-Ευόσμου, Δέλτα).
  • Κάλυψη κόστους αρχιτεκτονικών μελετών: Αρχιτεκτονική μελέτη για το Ίδρυμα Λυρικής Τέχνης Μαρία Κάλλας καθώς και στατική και αρχιτεκτονική μελέτη κτιρίων του Δήμου Ελευσίνας- Πολιτιστική Πρωτέυουσα Ευρώπης 2021.
  • Στήριξη δράσεων ιστορικών μελετών: Ενίσχυση ιστορικών ντοκυμαντέρ και εγχειριδίων καθώς και δράσεων για τον επετειακό εορτασμό 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
  • Στήριξη πολιτιστικών εκδηλώσεων: Υποστήριξη εκδηλώσεων όπως το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου και άλλα Φεστιβαλ στους Δήμους Ναυπλίου, Κέρκυρας, Βωβούσας, Δωδώνης κ.ά.
  • Υποστήριξη των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων: Στήριξη της πόλης της Πάτρας για την οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων το 2019.
  • Στήριξη ομάδων και αθλητικών συλλόγων όμορων Δήμων: Πανελευσινιακός, Μανδραϊκός, Α.Π.Σ Αίας Εύοσμου, Α.Γ.Σ. Βύζας Μεγάρων, ΠΑΟ Ηρακλής Ελευσίνας κ.ά.
  • Ενίσχυση αθλητών με διακρίσεις: Ενίσχυση προετοιμασίας σθλητών για συμμετοχή σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα (Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, αθλητής άλμα επί κοντώ, Γρηγόρης Πολυχρονίδης-Παραολυμπιονίκης στο άθλημα boccia κ.ά.).
  • Στήριξη Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας: Συμμετοχή αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020.
  • Πρόγραμμα «Τρέχουμε για καλό σκοπό»: Συμμετοχή 212 εργαζομένων του Ομίλου στους Μαραθώνιους δρόμους Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Για κάθε χιλιόμετρο που διήνυσαν οι δρομείς, ο Όμιλος προσέφερε10 ευρώ/χιλιόμετρο σε ΜΚΟ. Συγκεντρώθηκαν περίπου 30.000 ευρώ και ενισχύθηκαν οι ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής» και «Όραμα Ζωής».
  • Χορηγία αθλητικών φορητών φαρμακείων: Σε ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου της Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

info https://www.helpe.gr/

Ελληνικά Πετρέλαια: Ενισχύουν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό

Δημοφιλέστερα

To Top