Αθλητισμός

Εθνική Ομάδα Παίδων Μπριτζ: Ενθουσίασε στην πρώτη διεθνή παρουσία της

Οι συμμετέχοντες (αθλητές, προπονητές, αρχηγοί, διαιτητές κτλ) στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπριτζ νέων.

Με βαλίτσες γεμάτες εμπειρίες και μια γλυκόπικρη γεύση επέστρεψαν οι αθλητές της Εθνικής ομάδας Μπριτζ Παίδων από το Σαμοριν της Σλοβακίας, όπου έλαβαν μέρος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Το πρωτάθλημα κατέκτησε η Ομάδα της Πολωνίας, δεύτερη ήρθε η ομάδα του Ισραήλ και την τρίτη θέση κατέλαβε η Γαλλία.

Η Εθνική μας Ομάδα που αποτελείται από τους Μιχάλη Σούμπλη και Αιμιλιανό Μάλλωση (του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας), Γιάννη Φωτεινάκη, Δημήτρη Καπίρη, Ιάσονα-Ηρακλή Παπασπύρου, Γιάννη Βιρβιδάκη, με προπονητή τον Β. Βιρβιδάκη κατέληξε στην ένατη θέση έχοντας καταγράψει 8 νίκες και 7 ήττες με μέσο όρο 10,82 VPs.

Η ομάδα μας είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα πορεία καθώς -πέρα από κάθε προσδοκία- μέχρι και τον τελευταίο γύρο του τουρνουά, φλέρταρε με την εξάδα και την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει το 2018 στην Κίνα.

Στην παρθενική της εμφάνιση ξεκίνησε την πρώτη μέρα με νίκη επί της Σκωτίας και της Δανίας, και ήττα από Ιταλία και Ολλανδία καταλήγοντας στην 6η θέση.
Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησαν με νίκη επί της Βουλγαρίας, ήττα από την Γαλλία και νίκες με Νορβηγία και Τσεχία (πάλι κατάταξη στην 6η θέση).
Την τρίτη μέρα κέρδισαν τη Γερμανία αλλά έχασαν από Τουρκία, Αγγλία και την πρωταθλήτρια Πολωνία, ενώ την τελευταία μέρα κέρδισαν την Ιρλανδία και τη Σουηδία, ενώ έχασαν από το Ισραήλ με αποτέλεσμα να καταλήξουν στην 9η θέση.

Η τελετή απονομής των μεταλλίων: Πολωνία 1η, Ισραήλ 2ο, Γαλλία 3η

Όταν ξεκίνησε η αποστολή, ο στόχος των προπονητών ήταν απλά η ομάδα να μην καταλήξει στην τελευταία θέση, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα θα συμμετείχε σε διεθνή αγώνα στην κατηγορία των Παίδων, και κανείς δεν ήξερε τι θα συναντήσει.
Το μεράκι όμως των παιδιών, το πείσμα και το ταλέντο τους, έδειξε ότι μπορούν να φέρουν καλά αποτελέσματα.
Μια ένατη θέση σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπορεί να μην ακούγεται ως κάτι εξαιρετικό, ωστόσο αποτελεί πρωτοφανή επιτυχία για το ελληνικό μπριτζ και τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω από τη διάδοση του μπριτζ στις μικρές ηλικίες.
Συγχαρητήρια στους μικρούς αθλητές, και είμαστε σίγουροι ότι θα μας απασχολήσουν σύντομα με τις επόμενες επιτυχίες τους!

17η Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Η Ελλάδα συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στην κατηγορία των νέων (κάτω των 26 ετών). Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στους τελευταίους αγώνες, η ομάδα μας κατετάγη 17η μεταξύ 27 ευρωπαϊκών ομάδων.

Εθνική Ομάδα Παίδων Μπριτζ: Ενθουσίασε στην πρώτη διεθνή παρουσία της

Δημοφιλέστερα

To Top