ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

1.000.000 ευρώ από Χαρίτση στον Δήμο Μεσσήνης λόγω “Ζορμπά”

Σε έκτακτη οικονομική χρηματοδότηση προχώρησε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με εκταμίευση 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από την επέλαση του μεσογειακού κυκλώνα “Ζορμπά” πριν 4 μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου, στη Μεσσηνία.

Ο δήμαρχος Μεσσήνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο, ενημέρωσε για τις συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο για το θέμα αυτό. Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεκινήσει τις μελέτες, καθώς τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση υποδομών σε Μεσσήνη και Πεταλίδι [αποκατάσταση ζημιών της παράκτιας ζώνης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Πεταλιδίου], περιοχές που έπληξε με ιδιαίτερη σφοδρότητα ο "Ζορμπάς", και που κηρύχθηκαν τότε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, την ώρα της συνέντευξης ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών επιχορήγηση 100.000 ευρώ στη ΔΕΥΑ Μεσσήνης για έργα που θα αφορούν την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Μεσσήνης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την πορεία των έργων που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, αλλά και για τις ασφαλτοστρώσεις απο την εταιρεία ΚΑΣΤΑΤ, μια εργολαβία 1.000.000 ευρώ , που έπρεπε να έχουν παραδοθεί ήδη από τον Απρίλιο, αλλά έχει καθυστερήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών από τον "Ζορμπά" έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 2.500.000 ευρώ έχει δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και στον Δήμο Πύλου Νέστορος.

Μ.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Επιχορήγηση 100.000 ευρώ από ΥΠΕΣ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας στο Δήμο Μεσσήνης

Δημοφιλέστερα

To Top