ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3.000 ευρώ απο τη “Διάπλαση” για τη ράμπα ΑΜΕΑ στο Filoxenia

Μία επιταγή ύψους 3.000 € πρόσφερε σήμερα ο εκπρόσωπος της Διάπλασης κ. Bασίλης Τζωρτζάκης στο δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα για να καλύψει μέρος των εξόδων της εγκατάστασης του μηχανισμού πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα στην περιοχή του ξενοδοχείου Φιλοξένια.
Εκτός από την επιταγή αυτή, η “Διάπλαση” συνέβαλε καθοριστικά ώστε να υπάρχει και άλλη μία επιχορήγηση από άλλο φορέα, ώστε να μην δαπανήσει χρήματα για το δεύτερο Seatrack που διαθέτει η πόλη της Καλαμάτας

Έτσι λοιπόν, όπως επισημαίνεται απο τον Δήμο Καλαμάτας, για αυτή τη χρονιά βρίσκονται σε λειτουργία ήδη από τις αρχές Ιουνίου δύο μηχανισμοί εξυπηρέτησης των ΑμεΑ και, εν γένει, των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν αυτόνομα το μπάνιο τους στη θάλασσα.

Ο πρώτος μηχανισμός έχει τοποθετηθεί, όπως και τα προηγούμενα 2 χρόνια, νοτίως του Ιερού Ναού της Ανάστασης, στην Παραλία Καλαμάτας, ενώ έχουν δεσμευθεί στην οδό Ναυαρίνου θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ.
Η συγκεκριμένη ράμπα είχε σχεδόν καταστραφεί μετά τη μεγάλη θαλασσοταραχή της 7ης του περασμένου Σεπτεμβρίου,που προκάλεσε σοβαρές πλημμύρες στην πόλη μας, επισκευάστηκε και επανατοποθετήθηκε στη θέση της.
Ο δεύτερος μηχανισμός τοποθετήθηκε, στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, πλησίον του ξενοδοχείου Filoxenia. Και εκεί υπάρχουν θέσεις στάθμευσης στη διάθεση των χρηστών του Seatrac. Δίπλα στους χώρους εγκατάστασης των μηχανισμών βρίσκονται πύργοι διάσωσης με ναυαγοσώστες, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να παράσχουν βοήθεια.
Επίσης, οι συμπολίτες Καλαματιανοί, που είναι Άτομα με Αναπηρία, έχουν προμηθευθεί το αναγκαίο ηλεκτρονικό χειριστήριο.
Όπως επισημαίνεται απο τον Δήμο, με τα δύο Seatrac, η Καλαμάτα συμπαρίσταται εμπράκτως στις ανάγκες των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα, ώστε να χαίρονται τη θάλασσα χωρίς δυσκολία.

To Top