Αθλητισμός

2ο Διεθνές Μίτινγκ Άλματος επί Κοντώ: Η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Καλαμάτας επιστρέφει 11-12 Μαΐου

‘KALAMATA STREET POLE VAULT – VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ’

Ο ΓΣ ΑΚΡΙΤΑΣ 2016 με την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου διοργανώνει στις 11-12 Μαΐου 2023 (για δεύτερη χρονιά) Διεθνή Αγώνα Άλματος επί Κοντώ με την ονομασία KALAMATA STREET POLE VAULT – VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, με συμμετοχές δεκάδων κορυφαίων αθλητών & αθλητριών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Αγώνες Ανδρών, Γυναικών, Παίδων, Κορασίδων).

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι ο Δήμος Καλαμάτας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Η καινοτομία των αγώνων είναι ότι υλοποιούνται σε υπαίθριο χώρο, στην ευρύχωρη κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, γεγονός που προσφέρει την ευκαιρία σε χιλιάδες κόσμο να παρακολουθήσει ζωντανά και σε απόσταση ‘αναπνοής’ το εντυπωσιακό θέαμα των αλμάτων σε ύψη 5 και πλέον μέτρων!

Οι φετινοί αγώνες έχουν αναβαθμιστεί με την ένταξή τους στα OUTDOOR CHALLENGER MEETING, παρέχοντας τις προδιαγραφές να συμμετέχουν ξένοι αθλητές/τριες με τις επιδόσεις τους να καταμετρούνται στο διεθνές καλεντάρι αγώνων της IAAF και το Ελληνικό καλεντάρι αγώνων του ΣΕΓΑΣ.

Το 2ημερο Πρόγραμμα των Αγώνων

Την Πέμπτη 11 Μαΐου Το πρόγραμμα ξεκινάει το απόγευμα και διαρκεί μέχρι το βράδυ. Περιλαμβάνει προπόνηση αθλητών / τριών, φωτογράφηση αθλητών / τριών, ψυχαγωγία με μουσική και aerial dance show.

Την Παρασκευή 12 Μαΐου Το πρόγραμμα είναι αγωνιστικό από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και περιλαμβάνει 4 αγώνες, Κορασίδων, Παίδων, Γυναικών, Ανδρών, και τις απονομές των νικητών. Μείνετε ενημερωμένοι για τη φετινή διοργάνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Διοργανωτή ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ, http://akritastivos.gr και στην σελίδα στο facebook, https://www.facebook.com/AkritasStivosKalamata

 

 

Τα Μετρήσιμα Οφέλη από τη Διοργάνωση

Οι αγώνες επιφέρουν την ενθάρρυνση της αθλητικής δραστηριότητας και την αναμενόμενη στροφή τμήματος της νεολαίας προς τον αθλητισμό, γεγονός που συνθέτει την κοινωνική παράμετρο του όλου θέματος. Άμεσα οικονομικά οφέλη από την προσέλκυση κόσμου τις ημέρες των αγώνων αλλά και έμμεσα οφέλη, από την προσέλκυση επισκεπτών στο επόμενο χρονικό διάστημα, μιας και θα έχουν παρακολουθήσει τις εικόνες της πόλης μέσα από το πλάνο επικοινωνίας της διοργάνωσης. Μας δίνετε η ευκαιρία να διαφημίσουμε την περιοχή μας διεθνώς ως ένα ανταγωνιστικό προορισμό αθλητικού τουρισμού. Η Καλαμάτα κερδίζει πανελλήνια προβολή από τους χορηγούς επικοινωνίας, τη nova με τα κανάλια novasports που θα καλύψουν ειδησεογραφικά και τηλεοπτικά τους αγώνες, και την πιο μεγάλη αθλητική ιστοσελίδα gazzeta.gr.

Τα σημαντικά Μίτινγκ έχουν και σημαντικούς Χορηγούς.

Χορηγός Ονομασίας Διοργάνωσης:

VOLVO ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ.

Επίσημοι Χορηγοί:

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, CASTROL, COSMOS SPORT, SOLAR CELLS, ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ, MOBITECH, ERMIS PRIMAPACK, AGREXPO S.A., ΥΑΛΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Επίσημοι Υποστηρικτές:

ELITE CITY RESORT, ΠΕΤΡΑ & ΦΩΣ BOUTIQUE HOTEL & SPA, ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ, ΣΤΕΓΝΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΠΑΜΠΟΥΚΤΖΙΔΗΣ, SPINOS COFFEE MICRO ROASTERY, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΚΟΥΤΕΛΑΣ – ΒΡΕΤΤΗΣ, ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΧΕΛΑΣ, KLIMIS COAL, ΣΥΝΤΕΝΤΑΣ ΕΠΙΠΛΑ, ΒΕΡΑΜΑΝ STREET BISTROT, ΠΑΛΙΑΚΟΝ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ.

To Top